Készül az MSI új R6870 Twin Frozr II videokártyája

2010. november 17.
2.3941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent külföldi hírek szerint a Micro Star International hamarosan újabb taggal fogja kibővíteni a grafikus gyorsítóinak kínálatát.

A kiszivárgott információk alapján a készülő videokártya az Advanced Micro Devices legújabb Radeon HD 6870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig MSI R6870 Twin Frozr II típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság hűtéséről a gyártó dupla kártyahelyet elfoglaló, Twin Frozr II névre keresztelt rendszere gondoskodik.

Az eddig napvilágot látott adatok szerint a gyártó által alkalmazott hűtőrendszer 19 Celsius-fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet képes biztosítani, mint az AMD referencia megoldása, ráadásul eközben annál 12,8dB-el alacsonyabb zajszintet is produkál. Az érkező MSI R6870 Twin Frozr II a 40nm-es gyártástechnológiával előállított Barts grafikus feldolgozóval van tervezve, ami 1120 darab Stream processzort, 56 darab textúrázó, 128 darab Z/Stencil ROP és 32 darab Color ROP egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 256bit-es adatsínen keresztül képes elérni.

A gyorsítókártya órajeleire egyelőre sajnos nem derült fény, de a cég többi Twin Frozr modelljéhez hasonlóan azok várhatóan a referencia értékek fölé lesznek hangolva. Az újdonság hátlapi paneljén két darab DVI, két darab mini DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4a kimenet lett kialakítva, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé.

A videokártya felszereltségéből természetesen nem hiányzik a teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatás sem, amiket az Advanced Micro Devices harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), az Eyefinity, valamint a legújabb fejlesztésű HD3D (teljes körű 3D-s Blu-ray és játék támogatás) technológiája egészít ki. Az új MSI R6870 Twin Frozr II várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
1 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja

Biztos nem lesz olcsó, pedig tényleg jónak néz ki. Be is kéne újítanom lassan nekem is valami kártyát.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja