Készül az MSI új GTX 680 Twin Frozr III gyorsítója

2012. április 11.
1.4301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint a Micro Star International műhelyéből hamarosan egy új fejlesztésű grafikus gyorsítót köszönthetünk.

A készülő videokártya az nVidia legfiatalabb GeForce GTX 680-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig MSI GeForce GTX 680 Twin Frozr III típusjelzéssel fog felbukkanni (N680GTX Twin Frozr 2GD5/OC gyári modellszám). Az újdonság már teljesen egyedi felépítéssel dicsekedhet, és ahogy azt már az elnevezése is sejteti, a hűtéséről is a gyártó által tervezett, Twin Frozr III névre keresztelt rendszer gondoskodik.

Az alkalmazott hűtési megoldás két darab nagy teljesítményű ventilátorból, egy nagy felületű alumínium hűtőbordázatból, valamint három darab vaskos hővezető csőből tevődik össze. Az MSI GeForce GTX 680 Twin Frozr III nyomtatott áramkörén a frissen fejlesztett, 28 nanométeres GK104-es grafikus processzor kapott helyet, aminek belsejében nem kevesebb mint 1536 darab CUDA mag sorakozik fel, a 2048 MB GDDR5 VRAM pedig egy 256 bites memóriainterfészen keresztül csatlakozik hozzá. A videokártya Kepler GPU-jának órajele természetesen már gyárilag meg lett emelve, ugyanis az 1006 MHz-es alapsebességet a mérnökök 1058 MHz-re hangolták át, ami a boost rendszer közreműködésével akár 1124 MHz-ig is emelkedhet, viszont a 256 bites GDDR5 memóriarendszer továbbra is az előírt 1502 MHz-es valós frekvencián üzemel, ezzel 6008 MHz-es effektív teljesítményt, illetve 192 GB/s-os memória sávszélességet szolgáltatva.

A videokártya hátlapi paneljén felsorakozó portok kiosztása megegyezik az alapmodellnél alkalmazott sémával, vagyis a különféle kijelzőknek két darab Dual-Link DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, és persze a nyomtatott áramkörről ezúttal sem hiányzik a már jól megszokott nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén akár a háromutas grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. A vezérlő a működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

Egy korszerű gyorsítóhoz illően a felszereltségében persze megtalálható a már elvárt OpenGL 4.2, DirectX 11 és Shader Modell 5.0 támogatás is, de a felsorolást az nVidia jól bevált PhysX, CUDA, PureVideo HD, a térhatású megjelenítést garantáló 3D Vision Surround, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája teszi teljessé. A készülő MSI GeForce GTX 680 Twin Frozr III várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 23 napja

Én inkább a Gigabyte GTX 680 OC Windforce 3X felé hajlok, van egy GTX 260 SOC-om és tökéletesen, gyorsan fut..

válasz erre

fabre

13 éve, 23 napja

Ha vennék 680-at, ezt választanám.mosolygó smiley

válasz erre

DoubleW

13 éve, 23 napja

Elfogadnámmosolygó smileyRemélem nem lesz olyan drága.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaBotyi profilja