Készül az MSI új GTX 650 Power Edition gyorsítója

2012. szeptember 12.
1.8871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a Micro Star International műhelyéből hamarosan egy újabb Power Edition sorozatú grafikus vezérlő érkezésére számíthatunk.

A napvilágot látott információk alapján a gyorsító az nVidia egyelőre még be nem jelentett GeForce GTX 650-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig várhatóan MSI GeForce GTX 650 Power Edition névvel fog megérkezni, bár a hivatalos típusjelzésére egyelőre még nem derült fény. A megfelelő üzemi hőfokot a vállalat korábbi HD 7770 Power Edition modelljénél bemutatkozó, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer biztosítja.

Az alkalmazott hűtési megoldás érdekessége, hogy alapesetben egyetlen ventilátor biztosítja a légáramlást, azonban a felhasználónak lehetősége van ízlés szerint átkonfigurálni a rendszer felépítését és elrendezését, így az alacsonyabb hőfok eléréséhez igény esetén akár két ventilátor is munkára fogható.

A Power Edition szériába tartozó GTX 650 a 28 nanométeres gyártástechnológiával született GK107-es grafikus feldolgozóval van tervezve, ami 384 darab aktív CUDA magot vonultat fel, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 videomemória csatlakozik hozzá.

A Kepler GPU sebességét már gyárilag megemelték a mérnökök, ugyanis az az 1124 MHz-es teljesítményen végzi feladatait, viszont a fent említett 128 bites memóriarendszer továbbra is az előírt 5000 MHz-es effektív referencia frekvencián teljesít. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen felsorakozó két darab DVI (egy Dual-Link DVI-I és egy DVI-D) és egy mini HDMI videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a működéshez szükséges plusz energiát pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Ahogy azt már a friss fejlesztésű GeForce modellektől elvárhatjuk, a felhozatalból persze ezúttal sem hiányzik a teljes körű DirectX 11 támogatás, illetve az nVidia PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája sem. Az új MSI GeForce GTX 650 Power Edition várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 8 napja

Kell. Most.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
VaPe profiljaKisember001 profilja