Készül az Asus új Rampage IV Gene alaplapja

2011. december 07.
1.9141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban kiszivárgott információk szerint az Asus hamarosan újabb taggal fogja kibővíteni az alaplapjainak termékpalettáját.

A készülő újdonság a gyártó Republic of Gamers (RoG) családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus Rampage IV Gene típusjelzéssel fog felbukkanni. Az alaplap microATX formátummal lett tervezve, és az Intel X79 Express chipkészlet köré épül, vagyis az LGA2011 tokozású Intel központi feldolgozók fogadására van felkészítve, amik mellé már természetesen négycsatornás DDR3 memóriatámogatás is párosul.

A vörös és fekete színekbe pompázó Asus Rampage IV Gene a videokártyák részére három darab 16X-os PCI Express 3.0 foglalattal van felvértezve, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás AMD CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció is (16X-os, 16X/16X-os, vagy 16X/16X/8X-os sávszélesség mellett). Az esetleges további bővítőkártyáknak mindössze egyetlen 4X-es PCI Express 2.0 slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximális kiépítésben 32 GB RAM-ot képesek kezelni, akár a 2400 MHz-es túlhajtott frekvencián is.

A merevlemezek, a szilárdtest-meghajtók, és az optikai meghajtók számára három darab SATA II, valamint négy darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget. Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a Gigabit Ethernet kontroller, és az integrált, EAX 5.0 támogatású SupremeFX X-Fi III 7.1-es hangkártya sem. A hátlapi I/O panelen található egy kombinált PS/2 egér/billentyűzet port, egy CMOS reset gomb, nyolc darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA II, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett audiorendszer csatlakozói. Az új Asus Rampage IV Gene várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
4 hozzászólás

totyak

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

marco írta:
Azért a jó alaplap rengeteget számít ám totyak. Mondjuk engem fél évtizede nem érint, nem használok azóta asztali gépet.
Lehet, hogy sokat számít, de nem volt több lóvém röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

Azért a jó alaplap rengeteget számít ám totyak. Mondjuk engem fél évtizede nem érint, nem használok azóta asztali gépet.

válasz erre

totyak

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

Az én lapom egy olcsó kis AsRock, de ez is tökéletesen megfelel. Hiába az alaplap a lelke a gépnek, szerintem abból pont nem kel nagyon drágát venni. Érdemes olyat keresni, amire még fejleszteni lehet egy kicsit, de nagyon durva cuccot nem érdemes venni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja