Készül az ASRock új X79 Fatal1ty Champion alaplapja

2012. április 22.
1.9631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az ASRock műhelyéből hamarosan egy új fejlesztésű, Fatal1ty szériába tartozó alaplapot üdvözölhetünk, ami a boltok polcaira ASRock X79 Fatal1ty Champion névvel fog megérkezni.

A vállalat korábban bejelentett X79 Fatal1ty Professional modelljével ellentétben az új alaplap még gazdagabb felszereltséggel, illetve egy teljesen áttervezett nyomtatott áramkörrel fog megjelenni, viszont ahogy azt már a típusjelzése is mutatja, elődjéhez hasonlóan továbbra is az Intel X79 chipkészlet képességeit kamatoztatja, központi feldolgozók közül pedig az Intel LGA2011 tokozású, csúcskategóriás Core i7-es modelljeinek fogadására képes.

Az ASRock X79 Fatal1ty Champion a rendszermemória telepítéséhez már nyolc darab DDR3-as DIMM foglalattal van felvértezve, a különféle bővítőkártyák részére pedig kizárólag csak PCI Express slotokat vonultat fel (öt darab harmadik generációs 16X-os, két darab 1X-es), tehát a többkártyás AMD CrossFireX és nVidia SLI grafikus konfigurációk is minden további nélkül kiépíthetőek. Az LGA2011-es foglalathoz egy 12 fázisú DigiPower tápellátás csatlakozik, a működéshez szükséges energiát pedig az alaplap egy 24 tűs ATX, egy 8 tűs EPS, és egy 4 tűs Molex konnektoron keresztül nyeri (az utóbbi csatlakoztatása opcionális).

Az alaplap már természetesen UEFI BIOS-szal rendelkezik, ami mellé az ASRock speciális XFastLAN, XFastUSB és XFastRAM megoldásai társulnak. A merevlemezeknek, optikai meghajtóknak és szilárdtest-meghajtóknak hat darab SATA 3.0, négy darab SATA II, illetve két darab eSATA 3.0 port biztosít csatlakozási lehetőséget. A felszereltségből persze ezúttal sem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet vezérlő XFastLAN és teaming funkciókkal kiegészített változata, audiorendszerből pedig a Creative kiváló hangminőségű Sound Core3D megoldása fogadja a felhasználót.

A nagy sebességű USB 3.0 portokból sincs hiány, ugyanis az alaplap ezekből nyolc darabot is fel tud mutatni, de ezek mellett a FireWire csatlakozási lehetőségről sem kell lemondanunk. Az új ASRock X79 Fatal1ty Champion megjelenésére első körben a japán üzletekben számíthatunk április 27-én, az árcéduláján pedig 465 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 10 napja

Ennyiért rohadt jó vétel!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja