Készül az Acer új Aspire One 522-es netbookja

2010. december 25.
2.4231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az Acer hamarosan egy új fejlesztésű modellel fogja kibővíteni a netbookjainak termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság Acer Aspire One 522 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, és különlegessége, hogy már az Advanced Micro Devices legújabb, Brazos névre keresztelt Fusion platformjára épül. Az új ultrahordozható külseje megegyezik a cég korábbi Aspire One 255-ös modelljével, vagyis mindössze 258,5 X 185 X 24 milliméteres méretekkel büszkélkedhet.

A rendszer a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1280 X 720-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, valamint a mikrofon sem. Az Acer Aspire One 522 az Advanced Micro Devices 1,00 GHz-re hangolt C-50-es Ontario chipjével van felvértezve, ami 9 W alatti TDP értékkel dicsekedhet. Az említett központi egység két darab Bobcat architektúrára épülő x86-64 processzormagot, valamint egy AMD Radeon HD 6250-es grafikus feldolgozót tartalmaz, aminek köszönhetően a netbook már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3) támogatással is, és ezek mellett természetesen az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

Az alkalmazott adattároló típusára egyelőre még nem derült fény. A különféle hálózatok elérését egy egyelőre ismeretlen típusú Ethernet kontroller, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja. A noteszgép külső részén található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója. A standard Lithium-Ion akkumulátor a kiszivárgott adatok szerint hat óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az Acer Aspire One 522 hivatalos bejelentésére várhatóan 2011 elején fog sor kerülni.


Készül az Acer új Aspire One 522-es netbookja - 2. kép



Készül az Acer új Aspire One 522-es netbookja - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Tetszik ez az olajzöld szín. Mondjuk gondolom több színben is kapható. Én valami komolyabb cuccost is belepróbálnék a netbookba, lenne arra kereslet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljasad56guy profilja