Készül a Zotac új GTX 670 TwinCooler gyorsítója

2012. június 16.
1.5121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként tevékenykedő Zotac International műhelyéből hamarosan egy újabb videokártya érkezésére számíthatunk.

A készülő újdonság az nVidia GeForce GTX 670-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig Zotac GeForce GTX 670 TwinCooler típusjelzéssel fog megérkezni (ZTGTX670-2GD5TCR001/ZT-60305-10P gyári modellszám). A gyorsító alapját egy egyedi tervezésű, a referencia megoldásnál rövidebb nyomtatott áramkör képezi, és a megfelelő üzemi hőfokot is egy dupla kártyahelyet elfoglaló, saját fejlesztésű hűtőrendszer biztosítja, ami már két darab 80 milliméteres ventilátorral lett ellátva.

A Zotac GeForce GTX 670 TwinCooler a 28 nanométeres, a GTX 680-as és GTX 690-es modellnél már megismert GK104-es grafikus feldolgozóval rendelkezik, ami ez esetben 1344 darab aktív CUDA processzort tartalmaz, a rendelkezésére álló 2048 MB GDDR5 VRAM-ot pedig egy 256 bites adatsínen keresztül képes elérni. A videokártya már gyárilag megemelt órajelekkel fog megérkezni az üzletekbe, ugyanis a Kepler GPU alapsebességét 915 MHz-ről 954 MHz-re hangolták át a mérnökök, így a boost maximum is 1033 MHz-re módosult, a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az effektív 6008 MHz-es referenciateljesítmény helyett immár 6208 MHz-en végzi feladatát.

A hátlapon kialakított portok kiosztása megegyezik az alapmodellnél látott sémával, vagyis a különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén felsorakozó két darab Dual-Link DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy HDMI és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, viszont a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését szavatoló nVidia SLI interfész meglétére egyelőre nem derült fény. A videokártya működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Egy korszerű gyorsítóhoz illően a felszereltségében természetesen megtalálható a már elvárt OpenGL 4.2, DirectX 11 és Shader Modell 5.0 támogatás is, de a felsorolást az nVidia jól bevált PhysX, CUDA, PureVideo HD, a térhatású megjelenítést biztosító 3D Vision Surround, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája teszi teljessé. Az új Zotac GeForce GTX 670 TwinCooler megjelenésére június 20-án számíthatunk, viszont az áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
2 hozzászólás

Stewenwolf

12 éve, 9 hónapja és 20 napja

Te Atyaúristen!Milyen szívesen elfogadnák egy ilyet, ha valaki kifizetné ugye, mert az ára biztosan az eget veri majd...

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja