Készül a Prolimatech átdolgozott Megahalems Rev. B CPU hűtője

2012. július 19.
1.7401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a különféle hűtési megoldásokra szakosodott Prolimatech műhelyéből hamarosan egy újabb hűtőrendszer érkezésére számíthatunk.

Az egyelőre ismeretlen elnevezésű újdonság a központi feldolgozók hűtésére lett kihegyezve, de a kiszivárgott képek alapján felfedezhető, hogy lényegében a gyártó korábbi Prolimatech Megahalems Rev. B modelljének átdolgozását köszönthetjük személyében, ami az apróbb módosítások eredményeként immár kék színezéssel, valamint krómozott tetőrésszel fog megérkezni a boltok polcaira.

Akárcsak az elődje, az újragondolt processzorhűtő is alapesetben csak az Intel konfigurációk esetében alkalmazható, azon belül is az Intel LGA775, LGA1155, LGA1156 és LGA1366 és LGA2011 tokozású processzorokkal kompatibilis. A hűtési megoldás 130 X 74 X 158,7 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 790 grammos tömeg társul. A központi feldolgozó felületével egy nikkelezett, rézből készített hűtőalap érintkezik, amiből a felgyülemlett forróságot hat darab hat milliméteres hővezető cső szállítja el a két részre osztott, 88 darab lamellából összeállított hűtőbordázathoz.

A készülő Prolimatech újdonság passzív hűtőrendszerként fog megérkezni, de igény esetén a felhasználó akár két darab 120 X 120 X 25 milliméteres ventilátorral is felszerelheti. A gyártó javaslata szerint a legideálisabb teljesítmény és zajszint arány a 800 RPM és az 1200 RPM fordulatszámok között üzemelő ventilátorok alkalmazásával érhető el.

A készletben a cég mellékel még két darab 120 milliméteres a ventilátorok rögzítésére szolgáló felfogatót, de természetesen a PK-1 típusjelzésű hővezető pasztáról sem feledkeztek meg, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat a hűtőrendszer beszereléséhez. Az átdolgozott Prolimatech Megahalems Rev. B várható megjelenési idejéről egyelőre nem érkezett információ, annyit mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 70 dollár feletti összeg lesz feltüntetve.

Készül a Prolimatech átdolgozott Megahalems Rev. B CPU hűtője - 2. kép


Készül a Prolimatech átdolgozott Megahalems Rev. B CPU hűtője - 3. kép

1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 4 napja

Durva cucc!

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja