Készül a PowerColor új PCS+ HD6870 videokártyája

2010. november 14.
2.1201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent külföldi hírek szerint az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor hamarosan újabb taggal fogja kibővíteni a videokártyáinak termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az AMD legfiatalabb Radeon HD 6870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor PCS+ HD6870 típusjelzéssel fog megjelenni. A gyorsító hűtéséről egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

A gyártó által alkalmazott hűtési megoldás három darab hővezető csővel, valamint egy 85 milliméteres ventilátorral van tervezve. Az új PowerColor PCS+ HD6870 a 40nm-es, Barts névre keresztelt grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1120 darab Stream processzort, 56 darab textúrázó, 128 darab Z/Stencil ROP és 32 darab Color ROP egységet tartalmaz, a 256bit-es adatsínen keresztül pedig 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Ahogy azt már a gyártó PCS+ szériájától megszokhattuk, természetesen az érkező gyorsítókártya is már gyárilag megemelt órajelekkel fog felbukkanni a boltok polcain, ugyanis a GPU-jának sebességét 900MHz-ről 940MHz-re hangolták át a mérnökök, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírt 1050MHz-es valós frekvencia helyett 1100MHz-en üzemel, és ez 4400MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, két darab mini DisplayPort 1.2 és egy HDMI 1.4a kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól megszokott CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakoztató szolgáltatja.

A videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), az Eyefinity, valamint a legújabb fejlesztésű HD3D (teljes körű 3D-s alkalmazás támogatás) technológiája egészít ki. Az új PowerColor PCS+ HD6870 hivatalos bemutatására várhatóan november végén fog sor kerülni.
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

Huu ez fain képröhögő smileyröhögő smiley
Tetszik a beállitásröhögő smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

Hudájó. o.O

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja