Készül a Metro felületre kihegyezett Firefox

2012. február 15.
1.5971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Köztudott, hogy a Microsoft jelenleg készülő Windows 8 operációs rendszere a hagyományos, valamint az érintésalapú vezérlésre kihegyezett Metro környezetet biztosítja az alkalmazások számára, amik közül az utóbbi már az új, WinRT (Windows Runtime library) névre keresztelt megoldást kamatoztatja, viszont ezen az eddig megszokott programok nem működnek.

A jelek szerint a Mozilla az új felület nyújtotta lehetőségeket sem kívánja kiaknázatlanul hagyni, ugyanis az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy megkezdte a Firefox böngésző egy új változatának fejlesztését, ami már kifejezetten a Metro UI-re van kihegyezve.

A készülő szoftverről egyelőre sajnos nem sok mindent lehetett megtudni, mivel az illetékesek elmondása szerint a munkálatok még kezdeti stádiumban vannak. A fejlesztés elsődleges célja, hogy a Gecko alapokra építkező böngésző maximálisan beépülhessen a Metro környezetbe, aminek köszönhetően a szoftver, akárcsak a többi Windows 8 alkalmazás, teljes képernyős módban fog futni. A készülő Firefox vezérlésében természetesen az érintés alapú vezérlésre helyeződik a hangsúly, és emellett a tervek szerint az alkalmazás az operációs rendszer több szolgáltatásába is integrálódik.

A tervek szerint a böngésző első működőképes változata már 2012 második negyedében elkészül, amit az alfa, majd azt követően a béta kiadás fog követni az év második felében.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 21 napja

Mekkora baromság lesz ez is így

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 22 napja

Nem hogy a fagyásokat meg a memóriakezelési problémákat oldanák meg előbb...wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja