Készül a HP első Chromebook noteszgépe

2013. február 01.
1.6961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint a Hewlett Packard műhelyéből hamarosan egy újabb hordozható gép érkezésére számíthatunk.

A szóban forgó újdonság személyében tulajdonképpen a gyártó legelső Chromebook modelljét üdvözölhetjük, ami a boltok polcaira HP Pavilion Chromebook 14 típusjelzéssel fog megérkezni. A modellszám alapján már az sem lehet meglepő, hogy a noteszgép egy 14 inches szélesvásznú kijelzővel gördült le a gyártósorról, ami a ma már általánosnak mondható 1366 X 768-as felbontást kínálja.

A HP Pavilion Chromebook 14 burkolata alatt az Intel 1,1 GHz-re hangolt Celeron 847-es központi feldolgozója teljesít szolgálatot, ami mellé alapesetben 2 GB rendszermemória csatlakozik, ám ez igény esetén 4 GB-ig is bővíthető. Adattárolónak egy 16 GB kapacitású szilárdtest-meghajtó lett beépítve, a hálózati eszközök frontján pedig egy egyelőre közelebbről meg nem nevezett WiFi modul, egy Ethernet vezérlő és egy Bluetooth adapter fogadja a felhasználót.

A készülő laptop külső részén egy Secure Digital kártyaolvasó, egy HDMI videokimenet, egy RJ-45 LAN, három darab USB 2.0, valamint az audiorendszer csatlakozói kaptak helyet. A napvilágot látott információk alapján a gép akkumulátora több mint négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A HP Pavilion Chromebook 14 hivatalos bejelentésére várhatóan az elkövetkező hetekben fog sor kerülni.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nem drágák ezek azért annyira...

válasz erre

marco

12 éve, 2 hónapja és 7 napja

...és ez is indokolatlanul drága lesz szerintem...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja