Készül a HIS új HD 7970 X2 gyorsítója

2012. október 27.
2.2141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A jelek szerint a PowerColor HD7990-es modelljei hamarosan méltó ellenfelükre akadnak, ugyanis a legfrissebb hírek alapján a Hightech Information System műhelyéből hamarosan egy újabb dupla Tahiti GPU-s szörnyeteg érkezésére számíthatunk.

A kiszivárgott információk alapján a HIS nem szándékozik követni az eddig használt HD 7990-es jelölést, ugyanis a gyártó újdonsága a boltok polcaira várhatóan HIS Radeon HD 7970 X2 névvel fog megérkezni. A videokártya megfelelően alacsony üzemi hőfokát egy egyedi fejlesztésű, tripla kártyahelyet felemésztő hűtési megoldás szavatolja, ami két darab ventilátor, valamint vaskos hővezető csövek hatékony kombinációját kamatoztatja.

A HIS Radeon HD 7970 X2 a PowerColor HD 7990-es modelljeivel ellentétben nem PLX chippel van szerelve, hanem a LucidLogix megoldását kamatoztatja, viszont nyomtatott áramkörén természetesen továbbra is két darab 28 nanométeres Tahiti XT grafikus feldolgozó teljesít szolgálatot, amik összesen 4096 darab Stream processzort és 256 darab textúrázó egységet vonultatnak fel, és mindegyikük egy 384 bites memóriainterfészen keresztül 3072 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni (6 GB összesen).

A két GPU sebességét a mérnökök 1050 MHz-re hangolták be, az előbb említett 2 X 384 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1500 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ami 6000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A működéshez szükséges plusz energiát három darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A hátlapra telepített portok választékában két darab DVI és négy darab mini DisplayPort videokimenet sorakozik fel, a mellettük kialakított AMD CrossFireX csatolófelületnek köszönhetően pedig könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A DirectX 11.1 támogatású gyorsító kínálatából természetesen nem hiányzik az Advanced Micro Devices Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája sem. Az új HIS Radeon HD 7970 X2 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.

Készül a HIS új HD 7970 X2 gyorsítója - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 2 napja

Azt a mindenit, ez egy vadállat és még jól is néz ki. Nem is láttam még olyan VGA-t, aminek a hűtése 3 helyet takar ki.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja