Készül a 4 GB-os Gainward GTX 680 Phantom

2012. április 12.
1.6691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre szakosodott Gainward műhelyéből hamarosan egy újabb grafikus vezérlőt köszönthetünk.

Ahogy az már könnyedén kitalálható, a készülő újdonság az nVidia legfrissebb GeForce GTX 680-as modelljére épül, és lényegében a Gainward korábban már bejelentett GTX 680 Phantom gyorsítójának a módosított variánsa, ami a ráncfelvarrás eredményeként immár megduplázott mennyiségű, azaz 4 GB videomemóriával rendelkezik. Akárcsak elődjénél, az új vezérlő hűtéséről is a gyártó nagy teljesítményű, három kártyahelyet elfoglaló Phantom hűtési megoldása gondoskodik.

Az újonnan felbukkant vezérlő nyomtatott áramkörére a 28 nanométeres Kepler GK104-es grafikus feldolgozó lett telepítve, ami 1536 darab CUDA egységgel van felvértezve, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig már a megnövelt mennyiségű, 4096 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Az említett különbségtől eltekintve a videokártya paraméterei megegyeznek az alap GTX 680-as Phantom modellével, vagyis a mérnökök a GPU alapsebességét 1006 MHz-ről 1084 MHz-re hangolták át (1150 MHz-es boost maximum), a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az előírásos 1502 MHz-es valós frekvencia helyett immár 1575 MHz-en üzemel, ami 6300 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A Kepler feldolgozóhoz már egy a referenciától eltérő, hatfázisú tápellátás lett társítva. A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör hátulsó részén kialakított egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI, illetve egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, míg a mellettük elhelyezkedő nVidia SLI interfész akár a háromutas grafikus konfiguráció kiépítését is lehetővé teszi.

A 4 GB-os Phantom természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatással is, de a listát az nVidia jól bevált PureVideo HD, PhysX, CUDA és 3D Vision Surround technológiája egészíti ki, de a felhozatalból persze ezúttal sem hiányoznak a legfrissebb fejlesztésű TXAA élsimítás és Adaptive V-Sync megoldások sem. A 4 GB-os Gainward GeForce GTX 680 Phantom várható megjelenési idejéről egyelőre sajnos nem érkezett információ, azt viszont már tudni, hogy az árcéduláján 879 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

DoubleW

13 éve, 21 napja

Az a 4GB VRAM durva!Meg az ára ismosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja