Készíts magad játékprogramot!

2008. május 05.
2.0711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Emlékszik még valaki a Klick and Play-re? Annak idején hatalmas sikert aratott a program, mellyel saját magunk készíthettünk egyszerűbb, szórakoztató játékprogramokat anélkül, hogy akár egyetlen kódosort is be kellett volna ütnünk.

A Microsoft úgy látszik leporolta ezt az ötletet, és a Popfly nevű ingyenes szolgáltatásban jelenítette meg. Az ötlet tehát nem újkeletű, de még mindig óriási, a kivitelezés pedig szintén nem olyan rossz.

A Microsoft a múlt héten mutatta be új szolgáltatásának béta verzióját. A Popfly lehetővé teszi, hogy felhasználói saját weblapokat vagy egyszerűbb játékokat tervezzenek, mindezt pofonegyszerűen.

Az általunk megálmodott arcade játékban mi választjuk meg a karaktert, a hátteret, és még jópár dolgot, mellyel egyedivé varázsolhatjuk a játékunkat. A szolgáltatás a Microsoft Silverlight telepítését igényli. Nagy durranásra azért senki ne számítson, nincs túlbonyolítva a dolog, de a kezdeményezés azért nem rossz. Meg különben is, kit érdekelnek ezek az apróságok?

A Microsoft Popfly elérhetősége: www.popfly.com
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Én sokáig az FPS Creatort használtam, mint játékprogram készítő alkalmazást, és meg voltam elégedve vele. De ennek is adok egy esélyt.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja