Készen állnak a szállításra a Prescott magon alapuló Celeronok

2003. október 22.
1.2551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Valóban nem lehet nagy gond az Intel 90 nm-es technológiájával, mivel a Prescott magon alapuló Celeron lapkák százezrei már készen állnak a szállításra.
 

A lapkagyártó óriás ennek ellenére az új SSE3 utasításkészlettel kombinált Prescott Pentium 4 lapkák szállítását csak 2004 elején kezdi. Néhány, az Intelhez közel álló forrás jelezte, hogy problémák vannak a 90 nm-es „feszített szilícium" technológiával. Paul Ottelini, az Intel ügyvezetője viszont több alkalommal is kijelentette, hogy minden rendben van az új technológiával, és a vállalat rövidesen megkezdi a 90 nm-es mobil (Dothan) és asztali (Prescott Pentium 4) lapkák sorozatgyártását.

Az Intel már sorozatban készíti a 90 nm-es Prescott magon alapuló Celeron lapkákat. Ez a processzor 256 MB integrált L2 gyorsítótárat és 533 MHz-es, négyszeresre pumpált frontoldali buszt tartalmaz. Az első Celeron Prescott lapkák 2,80 GHz-es és 3,06 GHz-es változatban kerülnek forgalomba. Az első, SSE3 utasításkészlettel kombinált Intel Pentium 4 lapkák 1 MB integrált L2 gyorsítótárat, 800 MHz-es (négyszeresre pumpált) frontoldali buszt tartalmaznak, és 2,80, 3,00, 3,20, valamint 3,40 GHz-es sebességfokozatban kerülnek forgalomba 2004. első negyedévben. Általában a Prescott Pentium 4 lapkák sokkal bonyolultabbak, mint a Celeron processzorok, és az Intel sokkal gyorsabban növeli a sebességüket. A Celeron lapkák a Pentium X processzorok egyszerűbb, olcsóbb változatai tömeg PC-khez.

Az Intel szerint nincs probléma sem a Prescott konstrukciójával, sem a 90 nm-es feszített rácsú szilíciumtechnológiával, és a lapkák már 2,80 és 3,06 GHz-es sebességgel futnak.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

badam10

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

A téma adó hozzászólásban( kék mezőben) lévő állítás még nem feltétlen garancia..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja