Képernyővédővel harcol a spam ellen a Lycos

2004. november 29.
1.7471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Lycos Europe egy olyan speciális képernyõvédõ terjesztésébe kezdett, amely automatikusan spamküldõ weboldalakra irányítja a felhasználókat, ezáltal lelassítva az oldalak mûködését.

A "Make Love Not Spam" elnevezésű alkalmazás annál hatékonyabb, minél több gépről generál bejelentkezéseket az adott internetes oldalra. A megoldás meglehetősen ellentmondásosnak tűnik, ám a Lycos hangsúlyozza, hogy egyrészt csak a megerősítetten spamküldő oldalakra irányul, másrészt pedig egyetlen szerver működését sem bénítja meg.

Az ilyen, szervereket megbénító, úgynevezett DDos eljárások egyébként illegálisnak minősülnek. A Lycos szerint a módszer mindenképpen ártalmas lehet a webszemét terjesztőire, mivel az ilyen oldalak többnyire nem tartalmaznak bevételt hozó reklámokat, ugyanakkor a megnövekedett forgalom miatt a fenntartóknak magasabb díjat kell fizetniük az internetes szolgáltatók felé.

A Lycos egyik németországi szóvivője elmondta, hogy a képernyővédő egy nap alatt 3,4 MB adatforgalmat generál. 10 millió egyidejűleg aktív alkalmazás esetében ugyanakkor ez a szám elérheti a 33 terabájtot, ami már igen tekintélyes szám, és kérdéses, hogy valóban veszélytelen a kiszolgáló szerverekre nézve.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profilja