Képeken a Zotac legfrissebb GTX 650 Extreme Edition gyorsítója

2012. szeptember 05.
2.1131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A WCCFTech jóvoltából a tegnapi nap folyamán egy újabb, egyelőre be nem jelentett grafikus vezérlő specifikációjára derült fény, ami ezúttal a Zotac International gyártósoráról gördült le.

A szóban forgó videokártya az nVidia hivatalosan még be nem mutatott GeForce GTX 650-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig Zotac GeForce GTX 650 Extreme Edition típusjelzéssel fog megérkezni. A gyorsító nyomtatott áramköre egy 3+1 fázisú tápellátással lett felvértezve, a megfelelő üzemi hőfokot pedig egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtési megoldás biztosítja, ami egy nagyméretű alumínium bordázatból, valamint két darab ventilátorból tevődik össze.

A Zotac GeForce GTX 650 Extreme Edition a GK107-450-es jelzéssel ellátott, 28 nanométeres gyártástechnológiával előállított grafikus feldolgozóval van tervezve, ami ez esetben 384 darab aktív CUDA magot foglal magában, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 videomemória csatlakozik hozzá, viszont a kártya specifikációját figyelembe véve ez utóbbi paraméter egyszerű marketingfogásnak tekinthető.

A Kepler GPU sebességéről egyelőre sajnos nem érkezett információ, viszont az előbb említett 128 bites memóriarendszer egyes források szerint az 1500 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ami 6000 MHz-es effektív teljesítményt jelent. A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén felsorakozó két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a működéshez szükséges plusz energiát pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Ahogy az már egy friss fejlesztésű videokártyától elvárható, természetesen az újdonság is rendelkezik teljes körű DirectX 11 támogatással, amit az nVidia már jól bevált PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája egészít ki. Az új Zotac GeForce GTX 650 Extreme Edition várható megjelenési idejéről egyelőre nem érkezett információ, annyit mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 200 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
3 hozzászólás

Matteo_GS

12 éve, 7 hónapja és 15 napja

Már most 30-35k körül kapni HD7770-es kártyákat, ez a GTX 650 pedig kevés lesz ezek ellen. De majd meglátjuk...

válasz erre

DNS

12 éve, 7 hónapja és 15 napja

Vendég írta:
Brutál de jobb lenne bele kicsit nagyobb memória.
Inkább sávszélesség.

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 16 napja

Brutál de jobb lenne bele kicsit nagyobb memória.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja