Keiji Inafune: Az Xbox-okkal törtek be nyugatra

2009. március 03.
1.8001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Bizonyára sokaknak feltűnt a Capcom és a Microsoft között kialakított szoros kapcsolat, amely mögött sokan, sok pénzt szimatoltak.

Az Xbox és az Xbox 360 támogatásának nyilvánvalóan üzleti érdekeltségei voltak, de talán nem egészen olyan formában, mint azt elsőre gondolnánk. Nem lepénzelésekről van itt szó, sugallta Keiji Inafune, a Capcom egyik közismert személyisége, hanem egész egyszerűen ezt a hardvert használták fel a nyugati piac meghódítására.

A Capcom már az első Xbox kezdeti időszakában is teljes vállszélességgel support-olta a redmondi játékdivíziót (Steel Battalion, Genma Onimusha), ennek oka nem titok többé, a japán játékfejlesztő/kiadó óriás nyugati közönség tömegeket remélt az inkább valóban nyugaton népszerű konzolra való fejlesztéstől.

Míg az Xbox konzolok Nippon-ban továbbra is szégyenletesen teljesítenek, addig Észak-Amerikában és Európában magasan szárnyalnak. Keiji Inafune szerint ez az egyetlen stabil magyarázat arra, hogy miért "pártoltak el" a Sony-tól és miért erőltetik az amerikai konzolra való fejlesztést ilyen vehemens lendülettel.

A közelmúltban több ismert, elismert japán fejlesztő is beszámolt aggályairól, melyek szerint a nyugati játékgyárosok egyre jobbak és félő, hogy szinte teljes mértékben visszaszorítják majd a Japánon kívüli, nipponi produktumok piacát.

Míg a nyugati fejlesztők az általuk csaknem teljesen kiaknázatlan japán piacot próbálják bevenni, addig a kicsiny szigetország élenjáró játéknagyhatalmai, élen a Capcom-mal, a nyugati hallgatóságot szeretnék minél nagyobb számban megnyerni maguknak.

Keiji Inafune akár hazabeszélés vádjával is illethető lenne, de ha sikerül levetkőzni elhivatottságainkat, beláthatjuk, hogy rengeteg ráció rejtőzik szavaiban, csakúgy mint a Capcom üzletpolitikájában. Elk**vurlás, vagy szimpla térnyerési kísérlet? Érezhető különbség húzódik a két álláspont között.

Amennyiben valós Inafune-san állítása, a PlayStation 3 globális, főként amerikai és európai térnyerésével helyrebillenhet az érzékeny egyensúly, ennek első jelei mutatkoztak például a Lost Planet átportolásában, majd a Dead Rising 2 multiplatformosításában, bár a Lost Planet 2, Xbox 360 exkluzivitása sokak szemében óriási szálka, vélhetően ezt is elsimítják majd valahogy. Például egy későbbi, PlayStation 3-as átirattal...

Aki megértő, elnézi, aki nem, továbbra is fújni fog majd rájuk. Döntsd el, hogy melyik csoportot fogod gyarapítani.
4 hozzászólás

FutuRetrO

16 éve, 4 hónapja és 15 napja

Upsz, az előző én voltam, csak offline-ból. menő smiley Sorry!

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 15 napja

Köszönöm a helyesírási gyorstalpalót, és a villám fejtágítást kedves tanár úr. Kíváncsi volnék, hogy napi 8-10 ezer karakter után ki, hogyan teljesítene, mialatt azért a frissességre sem árt odafigyelni. mosolygó smiley Elhagytam egy vesszőt, szerintem felmondok. röhögő smiley Hihetetlen, hogy mindig minket találnak meg ezzel, holott mások is szórják a hibákat szerte a sajtóban. Na mindegy. Tisztában vagyok a Nippon szó jelentésével, sok helyütt, ahogyan itt is, Japán szinonímájaként alkalmazzák. Valami gond van ezzel? "Nippon is a native name for Japan..." - mondá ezt a Wikipedia. kacsintó smiley

De, hogy a témánál maradjunk, nekem Inafune meglátása abszolút hihetőnek tűnik, csak senki sem innen közelíti meg a dolgokat és egyből a Microsoft a genya, hogy mindenkit lefizet. A visszaszoruló japán fejlesztők helyzetével meg a kutya sem foglalkozik.

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 15 napja

+ Nippon az Japán helyi neve.

válasz erre

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 15 napja

Egyszerű a képlet... Ha a PS3, ami mostanra szépen feljött, főleg Európában, hasonló játék-támogatást kap tőlük, akkor igazat mondott, különben meg hazudott.

ps. "A közelmúltban több ismert, elismert japán fejlesztő is beszámolt aggályairól, melyek szerint a nyugati játékgyárosok egyre jobbak és félő, hogy szinte teljes mértékben visszaszorítják majd a Japánon kívüli, nipponi produktumok piacát."

Itt az "és" előtt ki kell tenni a vesszőt. Ha a szerző nem tudja, miért, irány az iskolapad...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljamarco profiljaManiac profilja