Kazuo Hirai: Rekord mennyiségű PlayStation 3 kelt el

2008. január 22.
1.9121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Kazuo Hirai, a Sony PlayStation játék részlegének fejese elégedett a harmadik generációs gépük európai fogyásával, tudtuk meg egy friss interjúból, melyet a Blumberg Television készített.

A tavalyi év végi holiday szezonban rekord mennyiségű PlayStation 3 fogyott, ami mindenképpen komoly eredmény, tekintve, hogy két riválisa jóval olcsóbban és gazdagabb játékfelhozatallal kínálta új generációs konzoljait.

Körülbelül 1.2 millió darab PlayStation 3 lett leszállítva az európai üzletekbe, az említett holiday szezon 5 hetében, amely időszak december 31.-ével zárult. Kaz Hirai szerint a siker elérésében nagy szerepe volt a PlayStation 3-ra bemutatott játékfelhozatalnak és persze a nem rég bevezetett, alacsonyabb árszabású 40GB-os konzoloknak. Az új stratégia tehát beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Kazuo Hirai közelebb került céljához, mely 11 millió PlayStation 3 értékesítését irányozza elő idén márciusig globális szinten, összeladásban. Erre minden esélye megvan, hisz az idei év kezdet nagyon erős felhozatallal büszkélkedhet szoftverfronton és ez csak tovább erősödik márciusig. Jön a várva-várt Metal Gear Solid 4, mint PlayStation 3 exkluzív, majd a Grand Theft Auto IV, ami ugyan érkezik Xbox 360-ra is, de a Sony konzoljainak eladásait is komolyan megdobhatja.

A Sony-nak a hatalmas indulási veszteségek után most a legfőbb célja, hogy mielőbb csökkentse azokat. A deficittel értékesített gépek gyártási költségeinek csökkentése nagyon fontos szerepet játszik az idei évben. Akárhonnan is nézzük, a Sony sokkal jobb pozícióba kerülhet márciusig, mint egy évvel ezelőtt.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 7 hónapja és 23 napja

Hát reméllem hogy beindulnak a dolgok!PS3 forever!!!!!menő smileymenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja