Kazuo Hirait nevezte ki elnök-vezérigazgatójának a Sony

2012. február 01.
1.7971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A japán vállalat ma végre bejelentette azt, ami valójában már várható volt: a Sony vezetői székében ezentúl Kazuo Hirai csücsül majd.

A trónon, amelyen ezelőtt nem sokkal még Howard Stringer feszített, azonban a staféta átadása szemlátomást nem szított haragot a két úriember között: olyannyira nem, hogy Stringer véleménye szerint Kaz vezetői képességei "a vállalat előnyére válnak majd".

Bár a múlt hónapban a Sony zabolázó tekintettel kijelentette: ők bizony "egy szóval sem mondták, hogy Kaz Hirai az új elnök" - mi ekkorra már szinte biztosak voltunk abban, hogy a vállalat ügyvezető alelnökét nem fogja elkerülni az elnök-vezérigazgatói kinevezés. És láss csodát! A Sony ma hivatalosan is kinevezte új vezetőjét: Kazuo Hirait.

Eközben persze Sir Howard Stringer sem lovagol el a naplementébe: ő ezentúl a tábla alelnöki rangjelzéssel a mellén teljesít szolgálatot. És ezt cseppet sem bánja, mi több, Kaz Hirairól is csak jókat mondott:

Hiszem, hogy az ő határozott gondolkodásmódja és vezetői képességei a vállalat és ügyfeleinek is előnyére válnak majd az elkövetkező hónapokban és években.


Hirai szerencsésnek tartja, hogy az elmúlt hét év során olyan erős egyéniség irányítása alatt állt a vállalat, mint amilyen Howard Stringer, és bízik abban, hogy a jövőben még többet tehetnek az ügyfelekért:

Hálás vagyok a bizalomért, amit Sir Howard és a vezetőség vet belém, és szeretnék minden eddiginél szorosabb kapcsolatot kiépíteni mindenkivel itt a Sonynál, hogy biztos jövőt építsünk ki ügyfeleink, részvényeseink, partnereink és alkalmazottaink számára.


Kazuo Hirai április 1-jétől dolgozik elnök-vezérigazgatói minőségében a Sonynál.
4 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 14 napja

Legalább japán ember van az élen...

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 15 napja

Vendég írta:
A pénzügyi év első napja Japánbanmosolygó smiley
És...?meglepett smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 15 napja

Miért váltották le az elődöt? Hát tök sikeresek!

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 15 napja

A pénzügyi év első napja Japánbanmosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja