Kaz Hirai: Végül a Sony viszi a pálmát

2009. január 20.
1.8951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A véget nem érő szó és számháborúzás tovább folytatódik a két játékóriás között, amelyet a Nintendo vezetői hátradőlve élveznek, mint piacvezető konzoliparosok.

Ezúttal Kaz Hirai mester, a Sony Computer Entertainment birodalom feje szólalt fel és kezében nem a fehér zászló lobogott. Az úr meglátása szerint a Microsoft konzolja nem lesz képes tartani az iramot a PlayStation 3-mal, így a végén a Sony nyeri meg az évek óta húzódó, területszerző háborút.

Kaz Hirai érintőlegesen a Nintendo-t is szóba hozta, róluk annyit mondott, hogy nem tartják őket nagy riválisnak, hiszen más körökben mozgolódnak az iparágon belül, így a következő mondatban máris a redmondiak felé "fordult".

Hirai-san álláspontja szilárd, erősen firtatja az Xbox 360 várható, rövid életkorát, mialatt rávilágított arra, hogy a Sony gyermeke kiállja majd az idő vasfogának támadásait és ezzel a konzollal legalább tíz évig lehet majd aktívan játszani, mert a masina talpon marad.

Ezzel szemben az Xbox 360-at hozzávetőlegesen négy-öt évig lehet a piacon tartani, majd megérik az idő a cserére, az újabb generáció váltásra, véli Kaz Hirai. A Microsoft viszont azt állítja, hogy belátható időn belül nem fognak előrukkolni a harmadik Xbox masinával.

Kemény ellentétek húzódnak a riválisok és azok állításai között. Hirai bízik abban, sőt szentül hiszi, hogy ebben a generációban képes lesz a PlayStation 3 felül emelkedni az Xbox 360 felhasználói bázisán, amiben van is némi ráció, ha valóban az aktív konzolok között ünnepli meg a tizedik életévét harmadik JátékÁllomás.

Jövőbe látni nem a mi feladatunk, amit viszont látunk, hogy a két óriás véget nem érő adok-kapokba bocsátkozott és valljuk be, ez nekünk valahol imponál, mert igazán érezzük azt, hogy értünk, játékosokért küzdenek, meg persze az ezzel járó Dollár milliókért.

Bár karakterben, beszólogatásban egyik sem akkora ász, mint a Sega volt fénykorában, élvezzük az ingyen show-t. Az pedig, hogy ki, kinek szorít a szíve mélyén, döntse el maga.
3 hozzászólás

Ryo san

16 éve, 6 hónapja és 23 napja

Vannak benne igazságok,kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 6 hónapja és 23 napja

Álmodozás.. az élet megrontója. röhögő smiley

Hivatalból ezt kell mondania - MOST. kacsintó smiley

válasz erre

norbertony

16 éve, 6 hónapja és 23 napja

Kis optimista.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profiljaKisember001 profilja