Katamari Damacy Tribute: Keita Takahashi bevonása nélkül

2009. március 31.
1.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A múlt héten szerezhettünk először tudomást a fejlesztés alatt álló, PlayStation 3 exkluzív Katamary Damacy újjászületésről, a Tribute-ról.

A Famitsu hasábjain került terítékre az anyag, amelyből kiderült, az új galacsingörgetős játék full HD-s felbontásban pompázik majd és sok-sok tartalmat merít a legendás őséből. Amolyan remix, vagy újragondolás jelleggel tessék elképzelni. A Noby Noby Boy és a Katamari Damacy megalkotója, Keita Takahashi viszont nem szerepel a stáblistán, erősítette meg a Namco Bandai.

Ami annyit tesz, egyszerűen kimarad a projektből. Több meghatározó franchise folytatása esetében kellett szembesülnünk hasonló jelenséggel, azaz amikor ez eredeti alkotó valamilyen oknál fogva átadja az adott sorozat következő epizódjának megalkotási, dirigálási jogát egy másik személynek. Az eredeti alkotó hiányát hol megérezzük, hol pedig fel sem tűnik.

Egy biztos, Takahashi távolléte közel sem árthat annyit a Katamari Damacy Tribute-nak, mint mondjuk amennyit ártana egy Metal Gear Solid-nak, Hideo Kojima hiánya. Éles hasonlat, viszont szemléletes. Egyelőre nem sokat tudunk az idén érkező Katamari-ról, de ha fejlemény lesz, jelentkezünk és bízunk abban, hogy Takahashi mester távolléte nem nyomja rá érezhetően a bélyegét a készülő alkotásra.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja