Kártérítést fizet a spammer

2005. december 28.
1.7291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az EU által három évvel ezelőtt életbe léptetett spamtörvényre hivatkozva egy brit üzletember beperelt egy olyan céget, amely személyes elektronikus postafiókját kéretlen levelekkel árasztotta el.

Nigel Roberts ugyanis rendszeresen autóbérlést, illetve különböző faxszolgáltatást reklámozó spammaileket kapott a Media Logistics nevű cégtől, és ezt követően a sértett férfi megelégelvén a privát szférájába való betolakodást, úgy döntött, bírósági úton rendezi az ügyet zaklatójával.

A kéretlen üzeneteket küldő cég elismerte az ellenük felhozott vádat, és hajlandóságot mutatott a peren kívüli megegyezésre, miszerint 400 euró kártérítést fizetne a felperesnek, illetve magára vállalja a perköltséget is. Nigel Roberts azt nyilatkozta ezek után a BBC Newsnak, hogy habár csak egy aprócska győzelemről van szó, azonban ez az eset példa lehet mások számára is, hogy szembeszálljanak az elektronikus postafiókjukat elárasztó spammerekkel. Szakértők szerint ez volt az első sikeres végkimenetelű per a spamtörvény életbe léptetése óta.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja