Kartellgyanúba keveredett az LG és a Samsung is

2006. december 13.
1.7211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Nemrég az Nvidia és ATI, illetve annak új tulajdonosa, az AMD képviselőit idézte be meghallgatásra az amerikai Igazságügyi Minisztérium, újabban pedig a monitorpiac két vezető szereplője, az LG.Philips valamint Samsung ellen indítottak versenyfelügyeleti eljárást több államban is.

A koreai Yonhap hírügynökség értesülései szerint az ország versenyhivatala eljárást kezdeményezett az LG.Philips valamint Samsung elektronikai konszernek ellen, ugyanis feltételezhető, hogy illegális megállapodást kötöttek a felek a folyadékkristályos monitorok árainak manipulálása érdekében.

A két vállalat ellen azonban nem csak a dél-koreai, hanem a japán és az amerikai versenyjogi hatóságok is nyomozást indítottak, az LG.Philips szöuli irodáját pedig múlt héten már át is kutatták a rendőrség munkatársai bizonyítékok után.

A Japanese Fair Trade Commission (JFTC) közleménye szerint további LCD-képernyőt gyártó cégeket is be fognak majd idézni meghallgatásra.
Az LG.Philips szóvivői bejelentették, hogy készek együttműködni a hatóságokkal, a Samsung viszont még nem hozta nyilvánosságra az üggyel kapcsolatos állásfoglalását.
1 hozzászólás

kpal

5 éve, 3 hónapja és 4 napja

OLED jelenlegi ára is régóta magason van ,lehetnek mostanában is hasonló dolgok.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljadarkomen profiljaiPet profiljakylx profiljaGnoresz profiljaYanez profilja