Karcsúsított GeForce GTS 450 a Sparkle kínálatában

2010. október 30.
2.1021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sparkle Computer a napokban újabb videokártyájáról rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle ONE GeForce GTS 450 típusjelzéssel fog felbukkanni (SXS4501024D5SNMS gyári modellszám). A gyorsító különlegessége, hogy a hűtéséről egy egyedi tervezésű, mindössze egyetlen kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A gyártó által alkalmazott hűtési megoldás egy nagy teljesítményű, speciális kialakítású ventilátorral, valamint két darab hővezető csővel van tervezve. Az új Sparkle ONE GeForce GTS 450 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es memóriainterfészen keresztül képes elérni. A videokártya GPU-jának sebességét 789MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1579MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3760MHz-es effektív frekvencián üzemel. A működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. Az új gyorsítókártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Sparkle ONE GeForce GTS 450 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Karcsúsított GeForce GTS 450 a Sparkle kínálatában - 2. kép

2 hozzászólás

skyman

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Mondjuk az nem is épp a legszerencsésebb, hogy a gépház felét elfoglalják
Kis szolid kártya azt pacsi

válasz erre

totyak

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

****án néz ki, mondjuk ez a mai kártyák 90%-ról elmondható. Azért remélem az az egyedi hűtő bírja majd a terhelést.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sándorkolbász profiljarDAVE profilja1000feri profiljaYanez profilja