Karcsúsított GeForce GTS 450 a Colorful-tól

2010. december 15.
1.8281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Colorful Technology az elmúlt napokban egy új fejlesztésű grafikus gyorsítójáról rántotta le a leplet.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia Fermi alapú GeForce GTS 450-es modelljére épül, a boltok polcain pedig Colorful iGame450-1024 Buri-SLIM típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új videokártya különlegessége, hogy egy egyedi tervezésű nyomtatott áramkörre épül, a hűtéséről pedig egy a gyártó által kifejlesztett, mindössze egyetlen kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

Az új gyorsítókártya a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, 192 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó egységgel rendelkező GF106-os grafikus feldolgozóval van építve, ami egy 128bit-es interfészen keresztül 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A Colorful iGame450-1024 Buri-SLIM órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, ugyanis a GPU sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel. A megfelelően stabil működést egy 3 + 1 fázisú tápellátás garantálja.

A hátlapi panelen kialakított portok kiosztása megegyezik az nVidia referencia változatéval, vagyis a különféle kijelzőknek két darab DVI és egy mini HDMI kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítést biztosító 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Colorful iGame450-1024 Buri-SLIM szállítása várhatóan az elkövetkező hetekben fog megkezdődni, viszont az áráról a gyártó sajnos semmiféle információt nem közölt.


Karcsúsított GeForce GTS 450 a Colorful-tól - 2. kép



Karcsúsított GeForce GTS 450 a Colorful-tól - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ez is gyönyörű, hiába van doboz hűtése. Amelyik gyártó akarja, meg tudja oldani, hogy igényes legyen. Csak egy kicsit megtörték a kártya végét, mégis dizájnosabb, mint a sima kiadások. Meg ahogy látom, meg lehet oldani, hogy csak egy helyet foglaljon, ne kettőt, esetleg hármat. Nem biztos, de a hűtő borítás fémből lehet?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja