Karácsonyi képeslapnak álcázott trójai szedi áldozatait

2005. december 27.
10.4241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A vírusírók igencsak ötletesek voltak, ugyanis újabban az év végi ünnepek kiváltotta képeslapáradatot használják ki kártevőjük terjesztésére.

A Panda Software specialistái felhívják minden internetező figyelmét a MerryX.A trójaira, amely karácsonyi üdvözletnek álcázza magát, és a gyanútlan felhasználók számítógépeit próbálja megfertőzni. A kártevő e-mailen keresztül terjed, mely a "Merry Christmas and a Happy New Year" szöveggel érkezik, hogy bizalmat keltsenek a levél címzettjében.

Az elektronikus üzenet két csatolt állományt tartalmaz; azaz található benne egy villódzó fényekkel megvilágított Merry Christmas GIF-fájl és egy Flash-animáció, amely mögött valójában az SQLServer.exe nevet viselő trójai bújik meg. A Panda szakértői szerint megnyitván az elektronikus üzenet tartalmát, a Flash-animáció rögtön lejátszódik, és a felhasználó mit sem vesz észre a háttérben történő trójai feltelepüléséről. A sikeres fertőzés után a MerryX.A megkezdi a felhasználói adatok összegyűjtését, és továbbítja azokat egy idegen szervernek, valamint megpróbál különböző weboldalakról frissítéseket letölteni magának. Luis Corrons, a Pandalabs vezető technikusa elmondta még, hogy fenntartásokkal kell viseltetni az efféle karácsonyi, illetve újévi üdvözlő üzenetek iránt, és szerinte ebben az évben nem ez volt az utolsó trójaitámadás.
2 hozzászólás

Vendég

16 éve, 7 hónapja és 20 napja

szerintem szupi ez az oldalmeglepett smileynyelvnyújtó smileymenő smileyröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja