Karácsonyi képeslapnak álcázott trójai szedi áldozatait

2005. december 27.
9.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A vírusírók igencsak ötletesek voltak, ugyanis újabban az év végi ünnepek kiváltotta képeslapáradatot használják ki kártevőjük terjesztésére.
 

A Panda Software specialistái felhívják minden internetező figyelmét a MerryX.A trójaira, amely karácsonyi üdvözletnek álcázza magát, és a gyanútlan felhasználók számítógépeit próbálja megfertőzni. A kártevő e-mailen keresztül terjed, mely a "Merry Christmas and a Happy New Year" szöveggel érkezik, hogy bizalmat keltsenek a levél címzettjében.

Az elektronikus üzenet két csatolt állományt tartalmaz; azaz található benne egy villódzó fényekkel megvilágított Merry Christmas GIF-fájl és egy Flash-animáció, amely mögött valójában az SQLServer.exe nevet viselő trójai bújik meg. A Panda szakértői szerint megnyitván az elektronikus üzenet tartalmát, a Flash-animáció rögtön lejátszódik, és a felhasználó mit sem vesz észre a háttérben történő trójai feltelepüléséről. A sikeres fertőzés után a MerryX.A megkezdi a felhasználói adatok összegyűjtését, és továbbítja azokat egy idegen szervernek, valamint megpróbál különböző weboldalakról frissítéseket letölteni magának. Luis Corrons, a Pandalabs vezető technikusa elmondta még, hogy fenntartásokkal kell viseltetni az efféle karácsonyi, illetve újévi üdvözlő üzenetek iránt, és szerinte ebben az évben nem ez volt az utolsó trójaitámadás.
2 hozzászólás

Vendég

10 éve, 1 hónapja és 13 napja

szerintem szupi ez az oldal

válasz erre

 

ezt mondjátok

Hellblade profilja

Hellblade

1 órája és 37 perce
Eltohn profilja

Eltohn

1 órája és 46 perce
Eltohn profilja

Eltohn

1 órája és 47 perce
marco profilja

marco

1 órája és 51 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Hellblade profiljaBvektor profiljaWillThaWheel profiljagery1113 profiljaturatur profilja