Kanada egyik legnagyobb kitüntetésében részesültek a BioWare alapítói

2018. december 28.
2.2781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amennyiben eltekintünk egy pillanatra a megosztóra sikeredett Mass Effect Andromedától, akkor kétségtelen, hogy a BioWare egy olyan stúdió, mely elképesztő szintre emelte a történetmesélést a játékokban, és úgy általánosságban az RPG-ket.

Kevesen tudják, de eredetileg két orvostanhallgató alapította meg a céget 1995-ben, és bár az első játékuk, a Shattered Steel is egészen sikeres volt, az igazi áttörést egy olyan RPG hozta el nekik, ami a mai napig klasszikusnak számít: ez a Baldur's Gate.

Eme két alapító nem más volt, mint Greg Zeschuk és Ray Muzyka, akiket nem kisebb kitüntetésben részesítettek, mint a Kanada Rendben (a nemzet második legrangosabb kitüntetése), hiszen forradalmi ötleteikkel formálták a játékipart, és egy olyan cég alapjait fektették le, mely ma az egyik legnagyobbnak mondható a szakmán belül.

Zeschuk interjút adott ennek kapcsán a CBC News-nak, és elmondta, hogy lesokkolta őket a kitüntetés, hiszen ők egész egyszerűen csak próbálnak nagyszerű dolgokat alkotni, így roppant megtisztelő számukra az érdemrend.

Szerinte a stúdió sikere a remek munkatársakban rejlik, akik minden nap örömmel mentek be dolgozni, és eredetileg is az volt a céljuk, hogy olyan emberekkel vegyék magukat körbe, akik tudásban előrébb vannak náluk, szenvedélyesek a játékfejlesztés irányába, és bőségesen lehet tőlük tanulni.

Zeschuk és Muzyka már régóta nem a BioWare berkeiben dolgozik, mind a ketten otthagyták a vállalatot 2012-ben, ezt a fajta mentalitásukat pedig igyekeznek azóta is fenntartani.
5 hozzászólás

C64 fun

2 éve, 1 hónapja

Nyilván nem tudom felmérni ennek a kitüntetésnek az értékét, de hogy az indok amivel kiérdemelték, nagyon helytálló, az biztos!

válasz erre

WarriorAutobot

2 éve, 1 hónapja

Wow, nem is tudtam hogy ennyire régiek.
Minden elismerésem!

válasz erre

Mordorer

2 éve, 1 hónapja

De durva! Nem tudtam hogy így indult a történetük.

válasz erre

muki

2 éve, 1 hónapja és 1 napja

Az igen. Ilyen az amikor valaki szívből csinál valamit.

válasz erre

Direktor

2 éve, 1 hónapja és 1 napja

Jó érzés lehet egy ilyen komoly elismerést kapni. Az a játék iszonyat jó volt egyébként, nálam már csak azzal kiérdemelnék!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profilja