Kalózszervereket kapcsoltak le Németországban

2005. december 04.
1.7831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A németországi bajor és baden-württenbergi hatóságok az elmúlt napokban öt olyan szervergépet foglaltak le Coburg városában, amelyeken összesen hat Tbyte-nyi illegális adat volt.

A számítógépek merevlemezei számos jogvédett filmmel, videójátékkal, valamint zeneszámmal voltak megtöltve. A németországi szerzői jogot sértők elleni GVU társaság szakemberei elmondták, hogy a szerverekről mintegy ezer felhasználó töltött le rendszeresen jogvédett tartalmakat, és havonta 30-140 euró közötti összeget kellett befizetniük az üzemeltetőknek a szolgáltatás fejében.

A kalózanyagok forgalmazói különböző biztonsági óvintézkedéseket eszközöltek annak érdekében, hogy a működésüket veszélyeztető személyek ne kerülhessenek be a körbe, ugyanis csakis egy harmadik "tiszta" fél ajánlásával kaphatták meg az új tagok az illegális tartalmakhoz való belépőkódot.

Az ügy kapcsán házkutatásokat tartottak a nyomozók több németországi városban, valamint Svájcban is. Az anyagi károkat illetően az elkobzott szerverek átvizsgálása után tudnak majd pontosabb információt közölni a hatóságok.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profilja