Jun Takeuchi aggódik a nyugati fejlesztők offenzivája miatt

2009. január 02.
1.6251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Resident Evil 5 producere, Jun Takeuchi aggodalmának adott hangot egy interjúban, melyben rámutatott arra, a nyugati fejlesztők idén le fogják rohanni Japánt, hiszen már csak ez az egyetlen játékpiacilag erős szegmens a világban, de a Japánon kívüli fejlesztők által még nagyrészt meghódítatlan.

Az offenzíva 2009-ben nem látott méreteket ölthet, ami bizony nem tesz jót a nipponi stúdiók forgalmának, véli a producer. Nem ő az egyetlen, aki tart az erőviszonyok lassú, de biztos átrendeződésétől.

Korábban több, neves stúdió ismert arca nyilatkozta ki magából meglátásait, úgy hiszik, hogy a nyugati játékok hatalmas változásokon estek át az elmúlt években, azok egyre minőségibbek és tartalmasabbak, emiatt népszerűbbek is lettek. Japán a videojátékok őshazája és mint olyan, ott teremnek a legütősebb címek, de ez hamarosan közvélemény szinten is megfordulhat, gondolja Jun Takeuchi, miközben elismeri, hogy a nyugati stúdiók valóban remekül végzik a dolgukat.

A producer rávilágított arra, hogy Japán az utolsó, a nyugati fejlesztők által még nagyrészt meghódítatlan szegmens, viszont a felvevőpiac roppantul nagy, ezért szemeznek a Japánon kívüli fejlesztők/kiadók a régióval. Idén ez sokkalta erősebben megérződhet, mint a korábbi években, Jun Takeuchi bevallása szerint tart ettől, nem is kicsit.

Mindezek mellett Jun-san a japán játékpiactól is erős fellendülést vár 2009-ben, és nem csak "hazabeszélt" (Capcom) a tisztelt uraság, hiszen kollektív érdekük, hogy a saját piacukat továbbra is japán fejlesztők játékai uralják. Nem tartja szerencsésnek az állapotot, amikor már a japán játékosok sem élvezik igazán a hazai termékeket. Veled vagyunk, Jun-san, semmilyen nyugati offenzíva nem nyomja el bennünk a vérbeli japán játékokba vetett hitet.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja