Jövő tavasszal érkezik a százdolláros laptop

2006. július 27.
1.9511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Dr Mary Lou Jepsen, az ENSZ által támogatott „One Laptop Per Child (OLPC)” projekt technológiai igazgatója bejelentette, hogy 2007 tavaszán elkezdik szállítani a százdolláros laptopot a fejlődő világ gyermekei számára.

A bejelentéssel egy időben újabb, valószínűleg most már végleges formatervet is bemutattak, amelynek fő érdekessége az egyszer már tervbe vett, majd később látszólag sutba dobott kézi akkutöltő. Az új prototípuson egy a hagyományos értelemben felhúzó karnál (kurbli) kifinomultabb megoldás látható, amely a képernyő két oldalán elhelyezett fogantyúk révén egy tekercset mozgat, amely elvégzi az akkumulátor töltését.

Billy Edwards, az AMD stratégiai igazgatója a laptoppal kapcsolatban elmondta, hogy az 500 MHz-es processzorral működő készülék nem egyszerűen egy „lebutított” laptop, hanem egy teljesen új deisgn. Fő újdonságokként felsorolta a szokásosnál 3-4-szeresen nagyobb hatósugarú WiFi antennákat, a kis mérte ellenére nagy felbontóképességű képernyőt, valamint azt a funkciót, amely minimálisra csökkenti az operációs rendszer betöltéséhez szükséges időt. Emellett az eszköz energiafogyasztása alig tizede egy szokványos laptopénak.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Elég érdekes a kurbli a gépen, mindenképp egy okos ötlet, bár itt működik a kis akksit figyelembe véve. Internetre, kisebb alkalmazásokhoz még jó is lehet.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja