Jövőre érkeznek a 45nm-es Cell processzorok

2008. szeptember 22.
1.7311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A japán illetőségű Nikkan jelentései szerint a Sony és a Toshiba jövőre nekilátnak a 45nm-es Cell processzorok tömeges gyártásának, amely a jelenleg is szolgálatban lévő, 65nm-es csíkszélességű lapkákat váltja a poszton.

Korábban az idei ősz tűnt alkalmasnak a tömeggyártás beindítására, de ez már nem fog realizálódni, ehelyett a következő esztendőben látnak neki a sorozat gyártásnak. Vajon 2009-ben végre összezsugorodik a megtermett fizikai paraméterekkel megáldott PlayStation 3 hardvere? Nem valószínű.

A kérdésre még nem tudjuk a pontos választ, bár biztosan előállnak a jövőben egy karcsúbb PlayStation 3 modellel, a PSOne, a PSTwo és a PSP Slim & Lite mintájára, ám ahhoz még valahogyan kompaktabb formába kellene önteni a jelenlegi hardver kiterjedését. A 45nm-es processzorok amellett, hogy lehetőséget biztosítanak egy esetleges súlycsökkentésre, lényegesen kevesebb energiával is beérik majd. Alacsonyabb üzemi hő, kisebb hűtőbordák, kompaktabb külső...

Hozzávetőlegesen 40%-kal kisebb áramfelvétel mellett képesek üzemelni, mint 65nm-es társaik. Az első generációs, 60GB-os PlayStation 3-akban még 90nm-es csíkszélességű lapkák voltak implementálva, majd a 40GB-os modell érkezésével ez 65nm-esre változott, kevesebb hőleadással és fogyasztással ajándékozva meg a konzolt. Hogy a Sony mikortól kezdi beépíteni a masináiba az új, kisebb fogysztású processzorokat, még a jövő zenéje. Egyes becslések szerint a karcsúbb PlayStation 3-ak ideje, úgy 2010 magasságában jön el. Kiderül jövőre.

A kisebb tömeg és fogysztás mellett természetesen a hardver előállításához szükséges összeg is redukálódni fog majd, kérdés, hogy mennyivel...
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja