Jövőre már Ausztráliában is szerepet kap a 18-as karika

2012. június 18.
1.6871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Különös asszimmetria jellemzi az ausztrál állam szórakoztatóipari cenzúráját, hisz míg a mozi vetítőtermeiben gallonszámra ömölhet a vér, addig a videojátékok esetében az állam túlbuzgó bébiszitterként áll a fogyasztók és a termékek közé, sok esetben ráadásul roppant következetlenül.

Hogy az állam miért viseltetik ilyetén konzervativizmussal a szórakoztatóipar eme ágával szemben, az részben annak a ténynek tudható be, hogy Ausztráliában valamilyen oknál fogva a korbesorolási hivatal nem ismeri a 18-éven felüliek csoportját - jobban mondva mind a mai napig nem ismerte.

Az Ausztrál Szövetségi Parlament ugyanis végre valahára belátta, hogy nem csak a 15 éven aluliaké a világ, s hogy bizony van élet a 18-on túl is. A 2009 óta tartó heves vita a napokban meghozta gyümölcsét, melynek eredményeképp 2013-tól fogva már 18+-os korbesorolási címkével is elláthatják az egyes játékokat.

"Fontos reformok ezek, amelyekről már 10 éve szó van" - mondta a News.com-nak Jason Clare belügyminiszter. - "A 18+ kategória tudatja a fogyasztókkal, szülőkkel és kereskedőkkel, mely játékok nem alkalmasak a kiskorúak számára, továbbá megakadályozza azt, hogy ezek a kiskorúak számukra alkalmatlan termékekhez jussanak. A reform egyben azt is jelenti, hogy a felnőttek végre a törvény keretein belül maradva is kiválaszthatják, mely játékkal óhajtanak játszani."

Január 1-jétől tehát már nem a Farmer Simulator franchise képezi majd az ausztrál videojáték-kereskedések legbrutálisabb címét. (Bár meg kell hagyni, fejjel lefelé játszva valóban frusztráló lehet...)
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nafene. Fejlődnek.

válasz erre

rDAVE

12 éve, 10 hónapja és 17 napja

Az a baj, hogy sokszor nem is nézik ezek a boltok és a szülök se a korhatárt(tisztelet a kivételnek). 10 éves ne játsszon már GTA-val vagy ennél durvábbal. Nem mondom hogy beteg állat lesz belőle, de az értékrendjén biztos hogy változtat. Mielőtt valaki játszik ilyen játékkal tudnia kell, hogy mi az amit szabad a valóságban és mi az amit nem.

A záró rész komoly lett a cikkben. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljatotyak profiljamarco profilja