Jövőbeli sikereit értékesítette az eBay-en egy fiatal indiai énekes

2005. július 23.
1.7441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Újfajta megoldással keresett jövőbeli karrierjéhez befektetőket egy indai énekes-dalszerző, az eBay-en keresztül finanszíroztatta első albuma felvételeit, részt ígérve a várt siker után befolyó összegekből.

A Shayan művésznéven futó énekes 1999-ben kezdett dalokat írni, miután mindkét szülőjét gyors egymásutánban elvesztette. A számok felvétele azonban jelentős anyagi segítség nélkül lehetetlen lett volna, ezért a fiatalember 3000 angol fontos befektetés mellett előre lemondott volna későbbi jogdíjai egy részéről.

Az eBay-en közzétett aukció szövege szerint amennyiben valaki 3000 fontot fizet neki, valamint sikerül elérnie a hatalmas indiai piacon korántsem rendkívülinek számító 100 ezres eladási határt, a befektető a 3000 font dupláját láthatja viszont bankszámláján. Az eBay-en újszerű, ám egyben egyszerű üzleti modell nem várt sikert hozott, maga Shayan lepődött meg a legjobban, amikor egy héten belül három jelentkező is vállalata a 3000 font kifizetését egy jövőbeli karrier elindítása érdekében.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja