Jó passzban a Capcom

2009. május 08.
2.0531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Capcom szintén számot adott az elmúlt periódusban elért financiális helyzetéről és örömmel tapasztaljuk, hogy egyik favorit stúdiónk, egyben kiadónk sikeresen feljebb tornászta magát a számok világában.

A japán játékóriás befolyt nettó eladási összege ezúttal hajszálra megközelítette a kilencvenkétmilliárd Yen-t, ami növekedést jelent, egészen pontosan 10.6%-ost az elmúlt esztendőhöz képest. A működési bevételek is nőttek, több, mint tizennégy és fél milliárd Yen-t könyveltek el, ez pedig 11.4%-os meglódulást takar.

A nettó bevételük végül valamivel több, mint nyolcmilliárd Yen lett, itt 3.3%-os növekedés volt tapasztalható az elmúlt üzleti esztendőhöz képest. Az eredmények elérésében nagy segítségükre voltak a két legnagyobb franchise-uk folytatásai, a Resident Evil 5 és a Street Fighter IV, mindketten hozták az előre elvárt, magas érdeklődési szintet, ebből kifolyólag a játékosok rendesen bevásároltak belőlük. A túlélő horror sorozatuk ötödik darabja átlépte a négy milliós leszállított mennyiséget világszinten, míg a bunyós kiválóság a kétmilliós határt törte át sikeresen, tették mindezt eddig csupán két platformon, PlayStation 3-on és Xbox 360-on, a PC-s verziók még csak ezután kerülnek be a kereskedelem véráramába, újabb milliós eladásokat generálva. Legalábbis bíznak ebben.

A Capcom elemzői további gyarapodást várnak a frissen indult üzleti év végére, jövő márciusra, amely a nettó eladási összeg kilencvenötmilliárdosra való növekedését jelentené a jelenlegi becslés szerint. Ezzel együtt a működési bevételek is nőni fognak, amennyiben beválnak a predikciók, jövő ilyenkor várhatóan tizenötmilliárd Yen-es összeget firkantanak majd a hivatalos helyzetjelentésükbe. Ne feledjük, hogy a következő naptári év első felére is várunk hatalmas folytatásokat, elviekben a Dead Rising 2, Lost Planet 2 páros ebben az időkeretben kerül majd a boltok polcaira még az üzleti esztendő zárulta előtt, onnan pedig remélhetőleg minél több kosárba. Szép volt, Capcom!
3 hozzászólás

norbertony

16 éve, 2 hónapja és 27 napja

A Bionic Commando is egész biztosan jó kis játék lesz. De a Dark Void az egyik titkos kis kedvencem már egy jó ideje. Remélem a Lost Planet 2 is átkerül majd PlayStation 3-ra, vagyis inkább úgy mondom, hogy remélem nem kell majd több mint egy évet várni rá.meglepődött smiley

válasz erre

FutuRetrO

16 éve, 2 hónapja és 27 napja

norbertony írta:
Én személy szerint a Dark Void-ot várom nagyon. Király lesz a Jat Pack használataröhögő smiley
Én inkább Bionic Commando-s vagyok, és persze a Dead Rising 2-t sem vetem meg.

válasz erre

norbertony

16 éve, 2 hónapja és 27 napja

Én személy szerint a Dark Void-ot várom nagyon. Király lesz a Jat Pack használataröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja