Jön az Intel Core Duo processzorok második generációja

2006. május 09.
7.6261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel már hónapokkal ezelőtt úgy döntött, hogy a kétmagos mobil- és asztali mikroprocesszorok új generációjánál "ejti" a népszerű Pentium nevet, és az új Core sorozatú lapkákhoz új márkanevet használ.

A lapkagyártó óriás az év elején kibocsátotta Core Duo processzort. Most pedig bevezette a következő generációs, kétmagos mobil- és asztali processzorokhoz ’Core 2 Duo’ márkanevet. A Core 2 Duo nevet először, a júliusban bevezetésre kerülő asztali Conroe lapkák használják, majd ezt követően az augusztusban érkező mobil Merom lapkák.

A Merom lapkák kevesebb energiát igényelnek, mint a Conroe processzorok, egyébként nagyon hasonlítanak egymásra.

Minden Core 2 Duo lapka kap egy modellszámot, amely jelzi, energia-felvételét és relatív teljesítményét - mondta az Intel szóvivője Bill Kircos. A Conroe lapkák 4000-es vagy 6000-es sorozatú modellszámot, míg a mobil Merom processzorok 5000-es vagy 7000-es sorozatú modellszámot kapnak. Az új Intel modellszámok hasonló elven alapulnak, mint az AMD kétmagos Athlon 64 X2 processzoroké. Az AMD most vezette be a gyorsabb Athlon 64 X2 asztali CPU modellt az X2 4800+ processzort.

Az Intel modellszámok tartalmaznak egy betűt, amely jelzi, hogy a lapka mennyi energiát igényel (csúcs). Korábban az Intel a lapka energiafelvételét a modellszám belsejében jelezte. Például a Core 2 Duo E6800 modell olyan kétmagos Core architektúrán alapuló processzort testesít meg, amely 55-75 watt energiát igényel. Az elmélet szerint a Core 2 Duo T5400 egy olyan kétmagos Core 2 Duo lapkát reprezentál, amelynek 25-55 watt energiára van szüksége. Ez a lapka noteszgépekben és asztali PC-kben egyaránt használható.

Az Intel az elmúlt héten jelentette be, hogy a Conroe és a Merom lapkákat júliusban, illetve augusztusban vezeti be.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 10 hónapja és 9 napja

Miert szoljunk itt hozza?
Olyan hulyek vagyunk a processzorokhoz mint a segg.
Azon kivul hogy tudjuk programozni (mar aki), a belso felepiteserol
(a modellen kivul) mit sem tudunk.
Barmifel hozzaszolas nagykepu okoskodas...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja