Játékszoftver-eladási toplista (49.hét)

2008. december 15.
4.4051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Eltelt egy újabb hét, eljött a pillanat, hogy leközöljük a friss hazai játékszoftver eladásokat, amik között kezd helyreállni a régi rend, bár a Need For Speed: Undercover mindenki által érthetetlen okokból még mindig elég domináns jelenség.

Ezt a dominanciát pedig csak a World Of Warcraft névre keresztelt világjárvány tudja megrengetni hétről hétre, de a harc sokszor kiélezett, ez látható lesz a 49. hét eladásaiban is, ami már egy kicsit talán tükrözi a Karácsony közeledtét, bár ez inkább talán a következő héten fog megnyilvánulni a legjobban.

Játékszoftver-eladási toplista (49.hét) - 2. kép


PC játékok (teljes ár):

1. World Of Warcraft Prepaid Card
2. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
3. Need For Speed: Undercover
4. The Sims 2
5. Spore

Az említett és elcsépelt WoW egyeduralom ismételten... Amíg létezni fog ez a játék, addig esélytelen, hogy más versenyző több héten át tarthasson vezető pozíciót, hiszen az account újratöltő még mindig a legkeresettebb cikk, viszont nagyon jól teljesít a kiegészítő is, még mindig. A Call Of Duty legújabb része a hirtelen beindulás után, most messze csúszott az első öt helytől, míg múlt héten fölényes vezetéssel a harmadik helyet tudhatta magáénak. Helyére befurakodott a már ostromló új Need For Speed rész, ami ennél feljebb már nem valószínű, hogy kerül, de megdöbbentő jelenség és úgy gondolom elsősorban az ünnepi rohamnak tudható be, hogy a Sims második felvonása és természetesen a Spore is ideférkőzött a hazai PC-s eladási listára. Sokszor mondtuk már, de Will Wright akkor is tud valamit...

Játékszoftver-eladási toplista (49.hét) - 3. kép


Multiplatform (teljes ár):

1. Need For Speed: Undercover
2. FIFA 09
3. World Of Warcraft Prepaid Card
4. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
5. Call Of Duty: World At War

Megdöbbentő, de igaz... A multiplatform eladási listát mintha csak a múlt hetiből másoltuk volna ide, hiszen a résztvevők teljes mértékben ugyanazok, a sorrend viszont már nem egészen, lássuk csak mi változott. Az első két helyet még mindig sikerült megőriznie az Need For Speed: Undercover és FIFA 09 párosnak, míg szegény Call Of Duty: World At War itt is megcsúszott két lépcsőfokot és egészen az ötödik helyig meg sem állt. Helyét illedelmesen átengedte a PC-s fronton is erős World Of Warcraft-nak, ami jövő héten már nagy valószínűséggel a FIFA 09-el fogja összemérni tudását.

Játékszoftver-eladási toplista (49.hét) - 4. kép


Multiplatform (olcsó kategória):

1. The Sims 2: Mansion And Garden Stuff
2. Harry Potter And The Order Of The Phoenix
3. Spore Cute And Creepy Parts Pack
4. World Of Warcraft
5. Need For Speed: Carbon Classic

A Sims 2 utolsó kiegészítője ugyanolyan sikeres, mint elődei, már második hete az élen virít, viszont a Harry Potter játék jelenléte már meglepődést csalhat az arcunkra, hiszen eddig még az ötödik hely közelében sem járt. A részvétel kérdésére a lehetséges választ megint az ünnepek közeledte jelentheti, gondoljunk csak bele jobban... A Spore kiegészítő harmadik helye úgy gondolom indokolt, még akkor is, ha az alapjáték a kalózok egyik nagy kedvence lett, több okból is. A WoW kiegészítő megjelenésével ugye ismét előtérbe került az alapjáték, ami még mindig benne van a top 5-ben, hála az újonc kalandozóknak, a Need For Speed sorozat Carbon epizódja pedig úgy látszik elzavarhatatlan vendég lett a listán, hétről hétre valamelyik helyet magáénak tudja, ami eladásokban nagyon is szép arány...

Játékszoftver-eladási toplista (49.hét) - 5. kép


Multiplatform (legolcsóbb kategória):

1. Xpand Rally Cool
2. King Of The Road
3. Battlestrike: Berlin felé az út
4. Pokoli Szomszédok Cool
5. Battlestrike: Az Ostrom

Utolsókból lesznek az elsők, szokták mondani, ez pedig az Xpand Rally esetében most teljesen igaz, hiszen míg múlt héten az ötödik helyen lófrált, addig jelen adatok szerint az élen van eladásokban. A King Of The Road kamion-őrülete és a szomszédok bosszantása még mindig nagyon megy a hazai játékosok körében, a Battlestrike sorozattal egyetemben, amik hát a gyanútlan vásárlók csapdájaként is emlegethetőek, hiszen aki már találkozott is egyetlen ilyen játékkal, tudja miről beszélek... Eladásokban mégis jeleskedik, az ünnepek közeledtével pedig a kevesebb zsebpénzből gazdálkodó gamerek lehet előbb ruháznak be ebbe, mint a legújabb Call Of Duty-ba.
1 hozzászólás

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 6 napja

szeretem a játékokatmosolygó smileymenő smileyröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaRemulto profiljaBotyi profiljaGargameth profilja