Játékszoftver-eladási toplista (47.hét)

2008. december 01.
2.0571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Mint ahogyan az várható volt, a Need For Speed: Undercover megjelenésével kicsit felfordult a hazai játékszoftver-eladási lista.

Persze a World Of Warcraft új kiegészítője még mindig nagyon jól teljesít és jelképes helyen van, de hatalmas a verseny, ez érzékelhető, pontosabban látható az alant leközölt listákon is. Érdekesnek mondható a Call Of Duty: World At War többszöri jó helyezése is, ami a FIFA 09-ről már nem mondható el, hiszen lassan kifutó terméknek minősül. Nézzük át tüzetesebben a jelenlegi hazai eladásokat:

Játékszoftver-eladási toplista (47.hét) - 2. kép


PC játékok (teljes ár):

1. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. Call Of Duty: World At War
4. Need For Speed: Undercover
5. Far Cry 2

A teljes árú PC játékok listáján értelemszerű, hogy a WoW még mindig domináns szerepet tölt be, az első két helyet masszívan bebiztosította magának. A Call Of Duty: World At War esete pedig megdöbbentő, mivel az új Need For Speed-et rendesen maga mögé utasította jelen állás szerint (persze ez nagy valószínűséggel változni fog). A lista legmegdöbbentőbb pontja viszont egyértelműen a már egy ideje piacon lévő Far Cry 2, ami most a semmiből előbukkant az ötödik helyen, szorosan az új NFS sarkában loholva. Hiába, végül is a Far Cry 2 50%-ban autós játék, ha még nem tudnátok...

Játékszoftver-eladási toplista (47.hét) - 3. kép


Multiplatform (teljes ár):

1. Need For Speed: Undercover
2. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
3. Call Of Duty: World At War
4. World Of Warcraft Prepaid Card
5. FIFA 09

A teljes árú multiplatform lista élén kimagaslóan a Need For Speed: Undercover áll, ami annyi újítást tartalmaz, mint egy zacskó gumicukor, összesítettben mégis nagyon jól szerepel, látszik, hogy az emberek szeretik az autóversenyzést és az EA valamit nagyon tud. A WoW érdekes, de még mindig beleszól a multiplatform lista alakulásába, ami egyáltalán nem baj, hiszen a legújabb Call Of Duty rész még így is megőrizte masszív harmadik helyezését, a FIFA 09 viszont már visszacsúszott az ötödik helyre, jövő héten pedig nagy valószínűséggel helyet sem fog kapni az első ötben, de ezt majd az idő és természetesen ti eldöntitek...

Játékszoftver-eladási toplista (47.hét) - 4. kép


Multiplatform (olcsó kategória):

1. World Of Warcraft: Burning Crusade
2. The Sims 2: Mansion And Garden Stuff
3. World Of Warcraft
4. Cobra 11: Nitro
5. Need For Speed: Carbon Classic

A WoW járványként terjed Magyarországon is és kezd beigazolódni a Blizzard állítása, amiben azt hangoztatták, hogy az új kiegészítő egyre több új játékost fog hozni a szervereke. Íme itt a bizonyíték, az első kiegészítő és az alapjáték nagyon jó számokat produkál az eladásokban, a második helyre mégis befurakodott meglepődés nélkül a Sims 2 utolsónak kinevezett kiegészítője, amiben csodálatos kerteket és hatalmas házikókat építhetünk kedvenc virtuális embereinknek. A Cobra 11: Nitro megjelenése elsősorban az ihlető, azaz a sorozat népszerűségének köszönhető, bár a játék is nagyon jó, az egyetlen gond vele az, hogy kevesen ismerik. Az NFS Carbon pedig egyeduralmából meghátrálva az olcsó kategóriában visszaszorult az ötödik helyre, ami még így is nagyon szép teljesítmény.

Játékszoftver-eladási toplista (47.hét) - 5. kép


Multiplatform (legolcsóbb kategória):

1. King Of The Road
2. Pokoli Szomszédok Cool
3. Spore: Creature Creator
4. Crash Day
5. Wild Life Park

A legolcsóbb kategóriából az derül ki, hogy a magyar imád virtuálisan kamiont vezeti, szereti bosszantani a szomszédait, imád elvetemült kinézető lényeket kreálni, szeret autókat is törni, valamint nem veti meg a virtuális állatkertek körüli teendőket sem. A múlt héten megjelent S.T.A.L.K.E.R. viszont olcsósága ellenére is lecsúszott a felsorolásból, pedig egy igazán kiváló játék, de a kamionvezetés ezek szerint még mindig népszerűbb kis hazánkban, amivel szerintem nincs is különösebb probléma... Jövő héten valószínűleg újabb versenyzők csatlakoznak a felhozatalhoz.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Yanez profiljarDAVE profiljaGnoresz profiljadarkomen profiljamarco profilja