Játékszoftver-eladási toplista (46.hét)

2008. november 24.
6.4411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A World Of Warcraft jött, látott és győzött.

A friss hazai eladási listákon abszolút WoW uralom van, ami valljuk be, várható volt. Persze azért több nagyobb cím is meg tudta őrizni dobogós helyezését, de a sikeres MMORPG kiegészítője maradéktalanul átformálta az eladási mutatókat és valószínűleg ez egy darabig még így is fog maradni. Legalábbis addig biztosan, amíg nem jön egy nagyobb cím. Lássuk akkor, miképpen alakult az állás a 46. héten.

PC játékok (teljes ár):

1. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. World Of Warcraft Battlechest
4. FIFA 09
5. Euro Truck Simulator

Erről volt szó a bevezetőben és a múlt heti lista bemutatásakor is. A World Of Warcraft teljes egyeduralmáról. Bár becsülendő tény, hogy PC-n is szépen fogyatkozik a FIFA 09, az Euro Truck Simulator már biztosan meglepődést csal az arcunkra. A kamionos játékoknak úgy látszik hatalmas keresete van kis hazánkban, még a Sims 2: Bon Voyage kiegészítőt is lesöpörte a színről.

Játékszoftver-eladási toplista (46.hét) - 2. kép


Multiplatform (teljes ár):

1. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. FIFA 09
4. World Of Warcraft Battlechest
5. Gears Of War 2

A Dead Space és a Sims 2 kiegészítők úgy repültek le az első helyekről, mint légy a romlott sajtról. Helyettük háromszor is megmutatkozik a WoW, az új kiegészítővel, az újratöltővel és egy pakkal, amit valószínűleg az újdonsült játékosok vásároltak meg nagy mennyiségben. A FIFA 09, valamint a Gears Of War 2 azért még tartja az utolsó védvonalakat és utóbbi teljesítménye mindenképpen dicséretes, míg a FIFA esetében nagyon nem lepődtünk meg. Az viszont mindenképpen megdöbbentő, hogy egy multiplatform listán egy kizárólag PC-s játék ilyen jól szerepel.

Játékszoftver-eladási toplista (46.hét) - 3. kép


Multiplatform (olcsó kategória):

1. World Of Warcraft
2. World Of Warcraft: Burning Crusade
3. Medal Of Honor: Airborne Classic
4. Medal Of Honor: Vanguard Platinum
5. Need For Speed: Crabon Classic

Hát igen. Várható volt, hogy a Wrath Of The Lich King kiegészítővel még többen fognak a WoW trónja előtt leborulni, ez pedig meglátszik az olcsó kategóriás játékokon is, ahol a Warcraft alapjáték és az első kiegészítő nagyon jól fogyott. Értelemszerűen azért, mert az új expanzióval többen is szeretnének bekapcsolódni a játékba, amihez többen is szeretnék elölről kezdeni a kalandozásokat. A Need For Speed sorozat több hetes egyeduralma megtörni látszik, viszont a Medal Of Honor két epizódja ismét fellelhető az olcsó kategóriás multiplatform játékok között, tehát a világháborús FPS-t szereti még a magyar nép.

Játékszoftver-eladási toplista (46.hét) - 4. kép


Multiplatform (legolcsóbb kategória):

1. S.T.A.L.K.E.R. 100%
2. King Of The Road
3. Pokoli Szomszédok Cool
4. Spore: Creature Creator
5. Wild Life Park

A legolcsóbb kategória első helyezettje csak annak lehet meglepő, aki nem annyira járatos a különböző kiadások megjelenéséről. Az úgynevezett 100% sorozat nem olyan régi, de kiváló játékokat öltöztet új köntösbe és adja el őket 2000 Ft körüli áron. A S.T.A.L.K.E.R. is így kúszhatott elő a semmiből és lépett elő az első helyre. Bár a sorozat kiállítása hagy maga után kívánnivalót, az olcsó ár mindenképpen pozitív. A Spore Lénylaborja töretlenül fellelhető a listán, ahová most ismét bekapcsolódott két új résztvevő, a Wild Life Park és a King Of The Road, amik szintén a legolcsóbb kategóriában vannak. Hiába, sok mindent tükröz az a tény, hogy a legnagyobb mozgás ebben a kategóriában figyelhető meg... Sajnos!
3 hozzászólás

Yoyo

15 éve, 8 hónapja és 3 napja

Kimaradt a nem szó röhögő smiley ... Éppen a függőségokozás miatt nem kezdenék bele egybe sem. Ugyanakkor elismerem a nagyszerűségüket, csupán annyi a problémám, hogy sok játékot hagynék ki, ha belekezdenék egybe. Túlságosan régimódi játékos vagyok ahhoz, hogy ne játszak több játékkal. Az MMO-k rengeteg időmet emésztenék fel, így nagyon sok remekművet hagynék ki, amiket bűn lenne nem megnézni. A sok különféle játék pedig szélesebb látókörrel jár... Bár ha megjelenik egy fotorealisztikus Fallout-stílusú MMO RPG, akkor azt hiszem, nagy bajban leszek röhögő smiley

válasz erre

Yoyo

15 éve, 8 hónapja és 3 napja

Én se rajongok különösebben az MMO-kért, legfőképp az a bajom, hogy rengetek időt emésztenek fel, és a legtöbb ismerősömnek, akik wow-oznak, eléggé beszűkítette a látásmódját, így olyan játékokkal nem foglalkoznak, amiket egy délután ki lehet nyomni, mégis többet ad élményre, (nem hiába kerül dollármilliókba egy jobb játék)mint egy MMO. Persze az MMO-knak is van jó részük, én azonban éppen a függőség miatt kezdenék bele egyikbe sem. De ez csak személyes vélemény..

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 8 hónapja és 3 napja

Na majd ha megjelenik az új cod, akkor kíváncsi leszek arra, hogy hányadi helyen lesz ez a sok WOW. Én a WOW fajta játékokat nem szeretem. Inkább az FPS-ek vagy az autós játékok. Legalább azokban nem kell egész np a gép előtt ülni. De ez csak az én véleményem, lehet hogy ti másképp gondoljátok

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profilja