Játékszoftver-eladási toplista (44.hét)

2008. november 07.
3.8201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Örömmel vettük a tényt, hogy végre Magyarországon, ebben a picike és zűrös országban is elindulhatott egy eladási toplista, ami a játékszoftverekkel foglalkozik.

Jelenleg négy lista van, ami foglalkoztathat bennünket, gamereket, ezek a teljes árú PC és multiplatform eladások, valamint az olcsó és legolcsóbb kategóriában lévő multiplatform játékok listája. Szegezzük is tekintetünket az első listának, amin a teljes árú PC játékok eladásait tekintheted meg:

PC játékok (teljes ár):

1. World Of Warcraft Prepaid Card
2. Command & Conquer: Red Alert 3
3. FIFA 09
4. Sacred 2: Fallen Angel
5. The Sims 2: Apartment Life

Mint láthatjuk a World Of Warcraft nálunk is nagyon megy és az account hosszabbító kártya a legkelendőbb termék, ami nagy valószínűséggel még sokáig az élen fog maradni, köszönhető ez egyrészt a játék népszerűségének, másrészt a hamarosan megjelenő új kiegészítőnek is. Második helyet a nagy sikerű Red Alert sorozat új epizódjának sikerült megszereznie, teljesen jogosan. Magyar felirat, kínai fél megjelenése és apró újdonságok, ezek mind hozzásegítették az RTS-ek egyik királyát a méltó ezüstéremhez. Dobogóra került még a FIFA 09 is szintén nem véletlenül, az egyik legsikeresebb focis játék a színtéren, a magyar szinkron pedig még rátett egy lapáttal a jó helyezésre. A negyedik hely már egy kicsit megdöbbentő, hiszen a Sacred címen futó Diablo hasonmás második epizódja nem az a tipikus széles réteget megfogó téma, de részvételének mindenképpen örülünk. Utolsó résztvevő nem lehetne más, mint a The Sims 2 egyik kiegészítője. Megdöbbenés az ő neve láttán nem esik arcunkon, hiszen az egyik, ha nem a legsikeresebb játékról beszélünk, amit majd csak a méltó folytatás, a harmadik epizód vethet le az eladási listákról.

Játékszoftver-eladási toplista (44.hét) - 2. kép


Multiplatform (teljes ár):

1. FIFA 09
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. Command & Conquer: Red Alert 3
4. Dead Space
5. Sacred 2: Fallen Angel

A multiplatform listában egy szereplő kivételével ugyanazokat köszönthetjük, mint a PC-s felsorolás esetében, csupán a sorrend változott. Érdekes, hogy a konzol és PC játék eladásokat is összevonva a WoW még így is a második helyen van. Az egyetlen különc itt a Dead Space, ami ebből következik pedig, hogy eladásban nagyon jól produkált konzolokon is. A Dead Space egy nagyon jól sikerült horror játék az EA jóvoltából, ami nem nélkülözi az újításokat sem, aki beszerezte, biztosan nem bánta meg.

Játékszoftver-eladási toplista (44.hét) - 3. kép


Multiplatform (olcsó kategória):

1. Need For Speed: Carbon Classic
2. Need For Speed: Most Wanted Classic
3. Medal Of Honor: Airbourne Classic
4. Counter-Strike 1: Anthology
5. Need For Speed: Carbon Platinum

Az olcsó árú multiplatform játéklistánál Need For Speed uralom van. A legismertebb autóverseny kategóriát képviselő játék, aminek a népszerűsége töretlen és látszik, hogy a mai napig is mekkora kereslet van rá, A Counter Strike szereplése úgy gondolom nem meglepő, hiszen a multiplayer FPS játékok egy örökzöldje, rajongók tízezrei, ha nem milliói a mai napig is mellette teszik le voksukat szerte a világban és mint látszik, kis hazánkban is. A Medal Of Honor legutolsó része egy kiváló második világháborús FPS volt, rengeteg újdonsággal. Mivel tényleg jól sikerült, megérdemli a dobogós helyet, de érdekes, hogy nagyobb kereslet van rá, mint mondjuk a kicsit nevesebb társaira.

Játékszoftver-eladási toplista (44.hét) - 4. kép


Multiplatform (legolcsóbb kategória):

1. Narnia Krónikái
2. Spore: Creature Creator
3. Terrorist Takedown: Mogadishu-i konfliktus
4. Monster Inc.
5. Pokoli Szomszédok Cool

A legolcsóbb kategória nem minden esetben jelenti a legalját is, hiszen itt van rögtön második helyen a Spore felvezetője, a Lénylabor illetve ötödik helyen a világ egyik legpoénosabb játéka, a Pokoli szomszédok is, ahol mindig azon kell törni a fejünket, hogy milyen úton-módon teszünk keresztbe kedves szomszédainknak. A két filmadoptáció mellett (amik listán való szereplésén nem lepődünk meg, hiszen a filmek elviszik a hátukon őket a mai napig) itt egy középosztályba tartozó játék is, a Terrorist Takedown, ami nyilvánvalóan a sokat ígérő borító miatt fogyogat annyira, hiszen a legnagyobb külföldi magazinok is eléggé alul értékelték ezt az alkotást.

2 hozzászólás

Lac

12 éve, 8 hónapja és 5 napja

Igen, bár ha megnézed, akkor a legújabb része is 1 éves, így nem igen maradhat már listán... De majd a WaW

válasz erre

Tibit

12 éve, 8 hónapja és 5 napja

érdekes, hogy nincs a listán semelyik cod verzió, gondolom majd a world at war fogja felvinni őket a top5be.
Nekem személy szerint a kedvenc FPS játékom, ezért hiányolom.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljarDAVE profiljagery1113 profilja