Játékszoftver-eladási toplista (2009. 3. hét)

2009. január 26.
2.7591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A múlt heti játékszoftver-eladási toplistákon előkelő helyet tudhatott magáénak a Crysis, mely leárazása után elég szépen elkezdett fogyogatni.

A matematikai képlet teljesen összeállt, a harmadik héten a Crysis még jobban megerősödött, még több fogyott belőle. Ezzel igazolhatjuk azt, hogy egy játék nem kevéssel leárazva mennyire szép eladási adatokat tud produkálni. Ha nem is 2000 forint körüli ár, de a CD Projekt által kiadott és igényesen kinéző játékok árai reálisak lennének a mai Magyarországon, de talán egyszer az a nap is elérkezik. Most tekintsük meg inkább a friss eladási toplistákat.

Játékszoftver-eladási toplista (2009. 3. hét) - 2. kép


PC játékok (teljes ár):

1. Crysis
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
4. Need For Speed: ProStreet
5. Battlefield 2: Complete Edition

A teljes árú PC-s eladási listákon az említett Crysis szépen átvette a vezetést, más nagyobb mozgolódás sajnos nem történt a listán, egyetlen új szereplő az ötödik helyet birtokló Battlefield 2, melyet szintén elért a leárazás, valószínűleg ennek köszönheti listás helyezését. Az viszont, hogy a Crysis ledöntötte trónjáról a World Of Warcraft-ot, nagyon komoly, elképzelhetjük, hogy mekkora számokról beszélünk az eladásokat szemlélve.

Játékszoftver-eladási toplista (2009. 3. hét) - 3. kép


Multiplatform (teljes ár):

1. Crysis
2. World Of Warcraft Prepaid Card
3. World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King
4. Need For Speed: ProStreet
5. Lord Of The Rings: Conquest

Érdekes, hogy a multiplatform lista szinte ugyan az lett, mint a PC-s, egyedül a friss Gyűrűk Ura játék új szereplő, amiről egy bemutatót oldalunkon is elolvashatsz hamarosan. A három abszolút PC-s cím helyezése pedig egy multiplatform listán mindenképpen kiemelkedő teljesítmény. Ki beszélt itt a PC-s játékok haláláról? Na csak azért...

Játékszoftver-eladási toplista (2009. 3. hét) - 4. kép


Multiplatform (olcsó kategória):

1. Need For Speed: ProStreet
2. Medal Of Honor: Airborne Classic
3. Harry Potter És a Főnix Rendje
4. Medal Of Honor: Airborne
5. Need For Speed: Carbon

Az olcsó kategóriás multiplatform listán sem történt ezen a héten komolyabb változás, apró mozgolódásokat figyelhetünk csak meg. A The Godfather játék teljes egészében eltűnt, az NFS utolsó előtti része ötödikről első helyre vándorolt, míg a Medal Of Honor sorozat legutolsó darabja kétféle változatban is helyet kapott.

Játékszoftver-eladási toplista (2009. 3. hét) - 5. kép


Multiplatform (legolcsóbb kategória):

1. King Of The Road
2. Test Drive Unlimited
3. Def Jam Fight For NY
4. Need For Speed Underground 2
5. Medal Of Honor: Frontline

A legolcsóbb kategóriás multiplatform lista most megint nem az unalomról volt híres. A semmiből ismét előtört a King Of The Road és egyből az első helyre kúszott, míg a második helyet egy kiváló autós játék, a Test Drive Unlimited birtokolja. A többi szereplő már annyira nem ismeretlen, egyetlen új szereplő most a Medal Of Honor: Frontline, amely most az ötödik hely büszke tulajdonosa lett.
3 hozzászólás

Dru

16 éve, 6 hónapja és 25 napja

Pedig bíztam benne, hogy megittál már egy-két doboz energiaitalt a központban számolgató nénikkel-bácsikkal, és vannak olyan belsős infóid, amelyek válasszal szolgálnak az anomáliáimra.röhögő smiley

válasz erre

Maniac

16 éve, 6 hónapja és 25 napja

Hát Dru, erre én nem tudok válaszolni... Központilag jön a lista, én csak kommentálom...mosolygó smiley

válasz erre

Dru

16 éve, 6 hónapja és 25 napja

Két dolgot nem értek. Már az előző hetek listáinál sem értettem, de mostanra összeszedtem a bátorságomat, hogy megkérdezzem.röhögő smileyröhögő smiley

Szóval, milyen rendszer alapján rakják ezeket a listákat össze? Ha a 2K-s Crysis teljes árú cucc, akkor hány forintosak az olcsóbb és a legolcsóbb kategóriába esőek? Mert én azokat sem nagyon láttam 2K-nál olcsóbban, de ha meg lehet őket kapni pár 100 huf-ért, akkor megpróbálom felkutatni ezt a helyet.röhögő smiley A másik kérdés: a ProStreet miért szerepel az olcsó és a teljes árú listában is? Ez már hetek óta így megy, de nem igazán látom benne a logikát.

Most nézem, hogy véget ért az EA-féle akció. Akkor köv. héten új nevekkel is találkozni fogunk. Jeah!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljaBotyi profiljaTommy profilja