Játék Macen? Többé nem álom!

2008. június 08.
3.1491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy a Mac tulajdonosok száma jelenleg még elenyésző a PC-vel rendelkezőkéhez képest.

Azonban ismerve az Apple fanatizmusát és nagyszerű marketing tevékenységét, biztos vagyok benne, hogy az arányok változni fognak a közeljövőben. Eddig a jelentős árkülönbözet mellett a játékok hiánya is a PC malmára hajtotta a vizet. Ez a tendencia azonban megváltozni látszik. Az újabb szériájú Maceket már ugyanazokból a hardverelemekből rakják össze, mint amelyek egy átlagos személyi számítógépben is megtalálhatóak.

Ennek pedig az az áldásos következménye, hogy a játékok portolása Windows alól OS X-re (ez az Apple saját fejlesztésű OS-e) sokkal egyszerűbbé válik. Bár az operációs rendszerek közötti különbség még okozhat apróbb fejfájásokat a szórakoztató programok készítőinek, a hardver architektúra miatt nem kell aggódniuk többé.

Már a jövő is biztosítva van. Az Electronic Arts nemrégiben jelentette be, hogy támogatja az OS X-et, mint játékplatformot, így biztosra vehetjük, hogy jónéhány EA logóval fémjelzett alkotás elérhető lesz az Apple gépein is. Kezdetnek például a Spore. Emellett már a Blizzard is közzétette, hogy szemben a manapság divatos játékplatformokkal, a StarCraft II elérhető lesz Macen.

Egy rövid lista a legnagyobb címekről, amelyeket tolhatunk Macen is:
Age of Empires III
Command & Conquer 3
Darwinia
DEFCON
EVE Online
Guitar Hero III
Lego Star Wars I & II
Sims sorozat
SW: Knights of the Old Republic
Tomb Raider sorozat
World of Warcraft
X3: Reunion

Impozáns felsorolás, és egyre csak hosszabb lesz.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja