Játékfejlesztők árulták el karrierjük legkínosabb eseteit

2018. december 16.
6.1511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Fullbright Games társalapítója, Steve Gaynor Twitteren indított el egy felhívást, hogy a játékipar fejlesztői osszák meg a a legkínosabb praktikákat, amiket a munkáik során be kellett vetniük.

Érkeztek is dögivel beszámolók, mazsolázzunk is egy párat közülük! Emily Grace Buck elárulta, hogy a The Walking Dead: Michonne-ban van egy 12 soros diskurzus, amit korábban kivágott felvételekből vágtak be, hiszen csak így tudták befoltozni a történet egyik fontos hiányosságát.

James Sutherland fejlesztőveterán is vallott, miszerint egy meg nem nevezett játékban nem tudták ráigazítani a szöveget a karakterek szájára, így egy olyan "megoldást" eszközöltek, hogy minden egyes dialóg során a kamera egy másik személyt mutatott a beszélő illető helyett.

Glen Watts a Fable 2-n ügyködött, állítása szerint nem animálták le a kutyák megfordulását, ezért hajlamosak beragadni és körbe-körbe futkorászni, viszont ezt a bugot sosem jelezték a fejlesztők irányába, tehát senkinek nem tűnt fel, hogy az egy hiba.

A Scribblenauts egy részét Liz England és egy programozó fordította le körülbelül 5-7 nyelvre, tették ezt mind a Google fordító segítségével, két nappal a határidő lejárta előtt.

Mark Darrah, a BioWare oszlopos tagja felfedte, hogy a Baldur's Gate első epizódját debug módban adták ki, lévén csak és kizárólag így tudták összeomlás nélkül megoldani, hogy elinduljon.

Ezek a kis történetek is remekül ábrázolják, hogy a fejlesztés lényege nem feltétlenül mindig a hibátlan munkavégzés, olykor-olykor a kreativitás rengeteg fejfájástól szabadíthatja meg a fejlesztőket. Ha még böngészgetnél a beszámolók között, kattints az alábbi tweetre, majd görgess a posztra beérkező válaszok között.


3 hozzászólás

totyak

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Aranyos kis történetek, de semmi egetverő.

válasz erre

Dav2377

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

hahahahah

válasz erre

Mordorer

1 éve, 11 hónapja és 6 napja

Milyen jó olvasni ilyen sztorikat.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljadarkomen profiljaTidus profilja