Japánban az anime és akció segíti a Blu-ray térnyerését

2008. június 30.
2.6241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Minden újabb generációs adathordozónak nehéz dolga van hiszen a jól megszokott formátumról sokan nehezen képesek lemondani, ki anyagi, ki pedig elvi okokra hivatkozva.

Persze a legtöbben laikusok, alul informáltak, és tájékozatlanok, ezért fogalmuk sincs, hogy milyen érvek szólnak egy-egy új adathordozó mellett. A DVD-nek például legalább 3 év kellett, mire globális szinten értékelhető eladásokat volt képes produkálni majd végül leváltotta az analóg VHS "elődjét".

A Sony találmányának szintén ez a sors jutott, szép lassan, de biztosan le fogja váltani a jelenleg legelterjedtebb adathordozót, a DVD-t. Sokáig bizonytalan volt a formátum jövője, mert akadt egy kemény riválisa, kihívója a HD-DVD személyében. Érthető módon az vásárlók dilemmába estek és nem mertek pálcát törni egyik fomátum mellett sem, amíg a háborúnak vége nem szakad. Ismét beköszöntött a békeidő, nyert a Sony kéklézeres formátuma, így minden akadály elgördült az útjából, szabadon hódíthatja meg a digitális média világát.

Ám hiába aratott diadalt a Blu-ray szabvány, elsöprő sikereket még nem volt képes elérni és ennek bizony a jelenlegi magas árszabás az egyik legfőbb oka, amellett, hogy a potenciális vásárlók hatalmas hányada nincs tisztában a szabvány előnyeivel. A fejlettebb országokban, mint például Japánban ez nem szabhat gátat a tömeges elterjedésnek, hiszen egyrészről sokkal jobban informáltak, másrészről megszállottan üldözik a legújabb kütyüket, masinákat, harmadrészt pedig nincsenek anyagi szűkében, ha az átlagot tekintjük, vesszük alapul.

Bár nem feltétlenül az elvártak szerint rohamozzák a vásárlók a boltokat a Blu-ray-en kiadott filmekért, azért szép lassan lendületet vesz az újonc szabvány és megveti a lábát, köszönhetően a PlayStation 3-nak. A japán Amazon online áruház szerint jelenleg két műfaj népszerűsíti leginkább arrafelé a Blu-ray lemezeket. Természetesen az egyik az anime (nem kimondottan a japán animációs filmek értendők ezalatt) a másik pedig az akció.

Nipponi barátaink tehát a legszívesebben ezen két kategóriából válogatva pakolnak filmeket a virtuális, vagy valós kosaraikba, erre remek példa a jelenlegi top 10-es lista, amelyen számos anime és akciófilm kiválóság foglal helyet.

Amazon (Japán)

1. Resident Evil: The High Definition Trilogy
2. Pirates of the Caribbean: At World's End
3. 5 Centimeters Per Second
4. I Am Legend
5. .hack//G.U. Trilogy
6. Mobile Suit Gundam Char's Counterattack
7. The Place Promised in Our Early Days
8. The Phantom of The Opera
9. Ratatouille
10. Mobile Suit Gundam F91

"A Blu-ray térnyerését az új címek, azon belül is anime és akciófilmek fogják leginkább elősegíteni..." - nyilatkota a japán Amazon. Nálunk bizonyára a pornó és az akció duó fog aratni, az európai nép erre éhezik, ezt igazolandó, már vannak statisztikai kimutatások is. Bárhogy is alakul, nekünk az ár a mérvadó.
3 hozzászólás

Ryo san

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nos nekem a sokak álltal lesajnált FFpiriths Within lett az első blu-ray lemezem és nem csalódtam.Hihetetlen látványvilág,és nekem a film is bejön

válasz erre

FutuRetrO

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nekem is csak egy Blu-ray anime cuccom van és egy darabig nem is tervezek többet beszerezni, de értem én a célzást, T.! Viszont Európában nem ez a jellemző műfaj. A Paprika, és a Tekkon Kinkreet jelentek csak eddig meg itthon, szóval hiánycikk errefelé.

válasz erre

Dante576

13 éve, 4 hónapja és 24 napja

Kinek is van Anime-s Blu-ray filmje T???Nekem is lesz majd jó pár filmem Blu-ray-on jelenleg elég ez az 1 is

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt