Japánban akár börtönbüntetést is kaphat, aki konzolokat módosít és csalásokat készít

2019. január 07.
7.0131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Japán a videojátékok őshazája, emiatt abban a régióban sokkal komolyabban veszik a virtuális szórakozást, mint a világ többi régiójában, így a japán kormány most szigorú szabályozásokat hozott a csalók és a modderek ellen.

A napokban elfogadott új törvény szerint ugyanis Japánban akár 5 év börtönt vagy átszámítva több mint 13 millió forintnak megfelelő pénzbüntetést kaphatnak azok az emberek, akik módosított konzolokat készítenek és árulnak, valamint olyan szoftvereket programoznak, melyekkel csalások állíthatók elő, vagy átírhatók a mentések.

A Kotaku beszámolója szerint Japánban egy komplett iparág épült fel a módosított konzolokra és a különféle csaló szoftverekre, emiatt komoly változások előtt áll arrafelé az iparág, noha köztudott, hogy ami tiltott, az a föld alatt csak erősödik majd, mindenesetre a törvény elfogadása után a két legismertebb csaló eszköz, avagy az Action Replay és a Cyber Save Editor forgalmazását rögtön beszüntették.
10 hozzászólás

WarriorAutobot

2 éve, 19 napja

Legalább ott tesznek ellene.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Marduk

2 éve, 19 napja

Hellblade írta:
Azt sem mondtam hogy büntetés járna a hűtésmódositásért,az garanciavesztéssel jár..
Konzolon nem tudok róla hogy menne a warezos multiplayer,meg értelme sincs:
A kalózszervereken általában mindenféle
modderel vagy összezárva akik csalnak..
Egyszer mentem fel pcn kiváncsiságból quake 3 tört szerverre,de olyan kifogyhatatlan lézerrel lövöldöztek hogy csak ráztam a fejem,és léptem is ki..

A konzolos wareznak én ma tényleg nem látom értelmét,most vettem pl 4ezerért Star wars battlefront 2 öt a storeban,amig dohányoztam 4doboz cigi ára volt ez..

Azokról volt itt só',akik azt árulják hogy:

"Itt a jó gép/szoftwer,ezzel tudsz csalni a multiban!"

Tönkretéve ezzel sokak játékát..

Igen, ez a kalózszerver üzemeltetőjétől függ, hogy mennyire tolerálja a csalókat... UT2004-ben is volt egy híres szerver, ami játszható volt tört verzióval: a Bermuda DM (hátha neked is megvan ez a szeró, ha játszottál online azzal a játékkal). Ott mivel az üzemeltető gyakorlatilag nem figyelte, hogy mik történnek a szerón, ezért általában sok volt ott a csaló...

Múltkor olvastam, hogy nem is igazán a csalások és az ingyen játékok miatt csinálják ezt konzolon, hanem mert sok játéknál paywall mögé van rejtve sok cucc (köztük ugye a multiplayer is, amihez rá vagy kényszerülve a PS plus-ra), és ez sokakat zavar, hogy megveszik a játékot, aztán sok minden nem elérhető a játékban, mert annyira profitorientált az egész, hogy rá kell költened a játékra. Valami értelme van, mert akkor nem épülne erre rá egy underground iparág.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Marduk

2 éve, 19 napja

Hellblade írta:
Nem,itt arról egy szó nem volt.
Szerintem online játékok csaló programjairól/save hackekröl szólt a hír..
A Warez az más,bár az is szigorodott,annak idején pesten eleve chippelve árulták a konzolboltok a gépeket a ps1,2 korszakban..(de még mostanában is volt rá példa,ők is rendesen átalakultak miután lefoglalták náluk a sok rgh-s xboxot)
Az a világ megszünőben van,van ugyan warez,de nagyon meg se éri mint anno a ps1/2 idejében,hiszen a játékok nagyobb része a multira van kihegyezve..
Nem hiszem, hogy azért megbüntetnének, mert a hűtést megszereled a gépedben, itt inkább azokról a módosításokról van szó, amit te is mondtál, hogy a csalást segítik, csak én hozzátettem a kalózkodás lehetőségét, mert ezek általában párban járnak. Régi konzoloknál nem csak a kalózkodás miatt chippelték a gépet, hanem azért is, mert PS1-nél és PS2-nél általában csak úgy lehetett csalni, ha a játékra rá volt téve valami csalást elősegítő kiegészítő, vagy csak szimplán megbuherálták a játék fájlrendszerét, amit egy nem megbuherált gép be sem tudott volna olvasni.

Annyira nem szűnt meg az a világ, csak bonyolultabbá vált, de sokan inkább ráköltenek módosított gépre pénzt, hogy utána ingyen tudjanak játszani, mint a játékokra magára. A multi része sem annyira kizáró ok, mert különféle megoldásokkal (kalózszerverek, szerverátirányítás stb.) megkerülhető, hogy kalózverzióval ne tudj online játszani. Mondjuk, hogy konzolboltokban tényleg csak így árultak-e PS1-t és PS2-t nem tudom, mert nekem a PS1-em is utólag volt chippelve (akkoriban sok játékot nagyon nehéz volt Magyarországon beszerezni), míg a PS2-m egyáltalán nem volt chippelve. Ez akkoriban sem volt éppen szabályos/legális dolog, de sok vizet nem zavart, mert sok játékban (pl. Spyro 3) be volt programozva egy másodlagos védelmi vonal a kalózverziók ellen. Az már más kérdés, hogy ezt a másodlagos védelmi vonalat PC-n emulátorokkal meg lehet kerülni...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

Marduk

2 éve, 19 napja

Hellblade írta:
A börtönt kicsit túlzásnak tartom..

Más féle módosítás,de a ps4-emen is nekem kellett megcsinálni a hűtést hogy hűtsön rendesen,mert a gyári egy kalap ****t nem ért.
Olyan forró a ps4 módositás nélkül mint egy rezsó..Úgy van összerakva hogy tönkremenjen..

Én annak adnék börtönt aki megtervezte a ps4 hűtését..meg aki kitalálta hogy ne legyen visszafele kompatibilis..
Szerintem itt inkább az olyan módosításokra gondoltak, mint régebben a chippelés volt, hogy kalózverziókat is gond nélkül tudjon futtatni a gép.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

muki

2 éve, 19 napja

Érthető lépés, de a büntetés súlyossága egy kicsit durva.

válasz erre

Hentes

2 éve, 19 napja

Nem tetszik nekik hogy hekkelik a PS Classicot.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

kylx profilja