Itt az új Apple iMac - számítógépház nélkül

2004. szeptember 02.
2.3121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Két hónapos késéssel az Apple végre bemutatta új iMac asztali számítógépét, amelynél a meghajtók és a csipek rendhagyó módon nem külön számítógépházba, hanem az 5 centiméternél vékonyabb, sík képernyős LCD monitorba kerültek beépítésre.

A Párizsban megrendezett Apple Expo bemutatón Paul Schiller, a termék globális marketingjéért felelős vezető elmondta, hogy az új iMac a piacon jelenleg elérhető legkarcsúbb asztali számítógép.

A korábban az iPod fejlesztését végző csapat által formatervezett készülék 1,6 és 1,8 GHz-es Power PC G5-ös processzorral, 80 vagy 160 GB-os, 7200-as percenkénti fordulatszámú merevlemezes meghajtóval és 256 MB DDR SDRAM memóriával rendelkezik. Az új iMac emellett WiFi és Bluetooth alkalmazással, továbbá az Apple Airport Extreme technológiájával is el van látva, mely utóbbi képes a számítógép és az otthoni hifikészülék vezeték nélküli összekapcsolására. A számítógépre Mac OS X 10.3-as Panther operációs rendszer, valamint a hozzá kapcsolódó szoftverek vannak előre telepítve, ezen kívül pedig vezeték nélküli egér és billentyűzet tartozik hozzá. A legolcsóbb, 1,6 GHz-es processzorral felszerelt, 17"-es változat 1399, míg a nagyobb teljesítményű, 20"-es verzió 2049 euróba fog kerülni.

Az új iMac számítógépek az Apple által először bejelentettnél végül is két hónappal később, az előző változathoz képest pedig hat év különbséggel jelentek meg a piacon, ami mutatja, hogy modellre igencsak ráfért már a frissítés. A cég valószínűleg sokat vár a készülékektől, mivel a noteszgépekkel ellentétben asztali számítógépeik forgalma némileg visszaesett az utóbbi időben.

Kapcsolódó linkek:
Apple Computers
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja