Itt a SCO Open Server 6. generációs UNIX

2005. augusztus 04.
1.9451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A UNIX forráskód őrszeme, a SCO (alias Caldera), készül a szokásos augusztusi UNIX-os dzsemborira, amelyen fejőstehenének, a tősgyökeres SCO UNIX termék Open Servernek a legújabb, 6.

generációját akarja bemutatni. A Linuxosokkal vívott nagy csatazaj közben a hátországban a fejlesztőik tehát nem tékozolták az idejüket. A 6. változat nem egyes cégeknél szokásos vaporware bejelentés tárgya, hanem már szállítják és a SCO Forum"2005 résztvevői kapnak is belőle egy tesztpéldányt, ha most regisztrálják magukat.

SCO OS 6 - a legstabilabb UNIX
A SCO Open Server 6-os a korábbi SVR5-ös kernel alapú UNIX változat evolúciós továbbfejlesztése, tehát nincsenek benne gyökeresen új dolgok, csak praktikus javítások. Továbbá, olyan bővítmények, mint a MicroLite külső gyártótól származó BackupEdge for Open Server 6 adatarchiváló szoftvercsomag. Ez utóbbi azt is mutatja, hogy külső cégek is komolyan veszik és fejlesztenek erre a UNIX platformra.

SCO OS 6 újdonságok
A legjelentősebb, ami egy tovább csiszolt korábbi változat után el is várható, hogy nőtt a feldolgozási sebesség. Ami nem változott, maradt a kőkemény megbízhatóság, ami az Open Server családnak mindig is a legnagyobb erénye volt. A SCO OS-ek mindmáig a legkisebb hibaaránnyal szerepelnek a biztonsági vészjelzési listákon. Beleértve a Linuxokat, pláne más operációs rendszereket.

Egy rövid összefoglaló lista az újdonságokról:
nagy méretű állományok kezelésének a támogatása (1 TB-ig!);
4-ről 32-re növelték a kezelhető SMP processzorok számát;
nagy tárakat is kezelni tud (Intel tárbővítés max. 64 GB-ig);
átvettek pár UnixWare UNIX-os megoldást;
egyforma biztonsági ellenőrzést vezettek be a két UNIX-nál;
hatékonyság javítások.

A SCO OS 6-os 4 fő célkitűzése
Az új OS változatnál négy fő erény elérésére törekedtek a fejlesztők:
javítani a termelékenységet;
növelni a biztonságot;
javítani a kezelhetőséget;
megvédeni a vevők korábbi befektetéseit.

A korábbi verziók is javultak
Új javításokat kapott a középvállalatok körében (pl. Pizza Hut stb.) igen elterjedt SCO Open Server 5-ös generáció utolsó, 5.0.7-es változata, és a legmagasabb méretezhetőségi igényeket is kielégítő, szintén elterjedt UnixWare 7-es generáció legutolsó, 7.1.4-es változata is. A SCO tehát egyáltalán nem hagyja cserben a korábbi vevőit.

Reklámkörút
Az amerikai promóciót vélhetően kevesen tudják igénybe venni, maximum a SCO Forum’2005-re érdemes volna esetleg ellátogatni, egy kis amerikai kirándulás keretében. A német SCO iroda azonban európai (Berlin, Bécs, stb.), sőt, külön kelet-európaiismertetőket is fog szervezni (Moszkva, Prága, Varsó). Kinek melyik helyszín szimpatikus, bár hozzánk nyilván Bécs van a legközelebb.

Zárómegjegyzés
A SCO UNIX-ok még mindig a legbiztonságosabb és legazdaságosabb profi szervermegoldást jelentik a közepes vállalkozások számára, de nálunk akár még a nagy vállalatokat is jól ki tudják szolgálni. A döntésben az Areco Systems föltétlen tud segíteni. Beleértve a nagy hibatűrésű és a kritikusan érzékeny adatkezelést támogató rendszerek megvalósíthatóságát is. Ehhez a nagy hardveres cégek (DELL, HP, IBM) is rendelkeznek speciális eszközökkel, géppel szállított SCO UNIX konfigurációkkal.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Totosama profiljadarkomen profiljamarco profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja