Itanium 2 alapú HP Integrity szerverek a Francia Nemzeti Kutatóintézetnél

2003. november 22.
1.1411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A HP és az Intel hírül adta, hogy a Francia Nemzeti Számítástudományi és Vezérlési Kutatóintézet (INRIA), illetve partnerei egy több mint 100 Intel Itanium 2 processzorból álló HP Integrity rx2600 szerver clustert választottak, amely az intézet eddigi legerősebb szuperszámítógépe lesz.

Az új cluster, melynek telepítése már folyik az INRIA Rhőne-Alpes kutatóegységénél, kivételes teljesítményű erőforrást jelent a sok száz kutató, mérnök és technikus számára.

Mindazok számára, akik a rendszer rendkívüli képességeit kihasználva végeznek majd élvonalbeli kutatást a nagyteljesítményű, párhuzamos és elosztott informatika (az adatok feldolgozásának tudománya a tárolás és lekérés érdekében) legbonyolultabb kérdéseivel kapcsolatban.

A cluster telepítése a francia kutatási és oktatási minisztérium, a Rhone-Alpes vidék, az INRIA, az Ecole Normale Supérieure de Lyon, az Institut National Polytechnique of Grenoble és a Joseph Fourier Egyetem által közösen finanszírozott tudományos tudományos program része.
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Akkor biztos jó lehetett.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt