Ismét nyereséges a Sony játéküzletága

2008. február 01.
1.7841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több negyedév veszteségei után végre beérni látszanak a Sony PS3-al és PSP-vel kapcsolatos tervei, ugyanis a 2007-es utolsó negyedévben végre ismét nyereségessé vált a cég játékrészlege.

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy a Sony lefaragott a hardverköltségekből, ugyanakkor leszállította a PlayStation 3 árát illetve egy új, olcsóbb modellt is bevezetett. Ezek hatására a tavalyi utolsó negyedévben összesen 4,9 millió darabot értékesített a vállalat a konzolból, amihez valamilyen mértékben a rivális Nintendo Wii-ből tapasztalható termékhiány is hozzájárult: a piacvezető következő generációs konzolból így is 7 milliót adtak el az időszakban.

A sikeres negyedév ellenére a cég az eredeti 11 millióról 9,5 millióra csökkentette a márciusban végződő 2007-es üzleti évre vonatkozó PS3-eladásait, ugyanakkor a PSP-várakozásokat 10 millióról 13 milliós eladási példányszámra felfelé korrigálták.

Az elektronikai óriás összességében is jól szerepelt a tavalyi utolsó negyedévben: a cég forgalma 9,6%-kal emelkedett, nettó bevételei 200,2 milliárd jent tettek ki és 25%-kal haladták meg az egy évvel korábbit, nyeresége pedig 22%-kal emelkedett. A jó eredmények továbbra is elsősorban a CyberShot kameráknak, a Bravia tévéknek és a Sony Ericsson mobiltelefonoknak köszönhetők.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja