Ismét kiadót váltott a Ghostbusters játékadaptáció (Update)

2009. május 06.
1.5441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Előre leszögezzük, hogy a körülmények nem minden eleme tisztázott, de úgy hírlik, hogy ismét kiadót váltott a nyáron érkező Ghostbusters videojáték adaptáció.

Drámai fordulat, hogy a Vivendi-féle kiselejtezés után az Atari tulajdonába szálló kiadási jogok most a Sony-nál kötöttek ki, ami előrevetít egy PlayStation exkluzivitást is. Ha talán véglegesen nem is, de időlegesen már biztosan előnyt élveznek a Sony kijelölt platformjai, a PlayStation 2, a PlayStation Portable és a PlayStation 3.

A játékot a Sony, a mozi Blu-ray megjelenésének idejére szeretné kihozni, azaz június tizenkilencedikére. Ezen dátum a két asztali konzolos változatra vonatkozik, a zsebverziót pár hónappal később küldené hadba a Sony Computer Entertainment. Jelenleg nem tudni biztosan, hogy mi lesz az Xbox 360-as, valamint a Nintendo-s konverziók sorsa, de arra látunk csekély esélyt, hogy egy későbbi időpontban az Atari megjelentesse azokat. Sajnos egyelőre ez minden, amit tudunk a tranzakcióról, vannak ködös pontjai a történetnek, de amint friss fejlemények vannak, azonnal leközöljük Nektek. Figyeljétek a címben az esetlegesen felbukkanó Update feliratot.

Update: Időközben befutott a Sony hivatalos sajtóközleménye, amely megerősíti, hogy a fentebb említett dátum érvényes a PlayStation 2, illetve a PlayStation 3 verziókra, a PlayStation Portable kivetülés valamikor később érkezik, egyelőre dátum nélkül. Természetesen a Sony nem említette a többi, szintén fejlesztés alatt álló verzió sorsát, így azokról biztosat ezúttal sem sikerült megtudnunk. A további információkra még várnunk kell.

Update 2: Az Atari is reagált a ködös híresztelésekre és elmondta, hogy a nem PlayStation konverziók kiadásának jogai továbbra is náluk pihennek és ki is adják azokat, még valamikor idén, egyelőre konkrét dátum nincs kijelölve. A Sony exkluzív kiadási jogai egyébként is csak az európai régiót érintik, az amerikai térségben az Atari marad a Sony-s változatok megjelentetője. Öröm ez sokak számára, nem kell lemondani a Szellemirtókról a többi platform tulajdonosainak sem. Micsoda dráma zajlik itt, kérem szépen.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

 adambalonyi profiljagery1113 profilja